úterý 19. dubna 2011

1. liga dorostu – závěrečné hodnocení

Postoupky B

Sokol Postoupky "B" hraje střídavě 1. ligu dorostu a Krajský Přebor. V uplynulé sezóně se však zachránilo v 1. lize a dlouho to vypadalo, že šance udržet se zde třetí sezonu po sobě je velmi reálná. Po úvodní očekávané porážce se Starým Městem "B" 1:5, přišla asi klíčová remíza 3:3 s Boršicemi "B", kdy to vypadalo na naše vítězství. V kole třetím přišla již zmiňovaná těsná porážka s naším Áčkem 2,5:3,5, a tak důležité body bylo potřeba získat jinde. Ovšem to se nepodařilo ani v dalším dvoukole, když v dost oslabené sestavě jsme prohráli 1:5 s Hoštálkovou. Především však musí mrzet těsná porážka 2,5:3,5 s Orlovou "B". V dalším dvoukole přišla první výhra s domácím Vyškovem 3,5:2,5 a těsná porážka po boji s Bedřichovem 2:4. V předposlední hrací den se našemu B-družstvu bohužel nepodařilo porazit poslední Loko BRNO "C", s kterým jen remizovali 3:3. Zato vítězství nad Loko Brno "B" 3,5: 2,5, ještě dávalo šanci na záchranu. Rozhodující porážka přišla s Durasem Brno "B" v poměru 1,5:4,5 a nic na konečném 10. místě nezměnila ani závěrečná porážka 0:6 se suverénním Durasem Brno "A". Skončit třetí od konce sice není neúspěch, ale i tato pozice znamená sestup do Krajského přeboru.
K jednotlivým hráčům:
1. Jan Netušil 1 bod/7 (14%), Honza byl předhozen lvům a nechal se sežrat. Jeho jediné vítězství bylo s Honzou Paláškem a i to s velkým štěstím. Průměr jeho soupeřů byl přes 1800, takže žádná snadná úloha to pro něj nebyla. Škoda , že Honza onemocněl na poslední čtyři kola, šance B-družstva na záchranu by tím byla větší.
2. David Prachař 2 /6 (36%), naše jediná posila na hostování. S jeho účastí v družstvu jsem měl obavy, zda odehraje aspoň část utkání. Mé obavy se naplnily při posledním soustředění, kdy dal přednost fotbalu a tak jsme hráli bez prvních dvou šachovnic. Jinak se David v průběhu sezony zlepšoval a do týmu bez problémů zapadl.
3. Filip Zavadil 1/10 (10%), pro Filipa velmi těžká pozice. V posledních čtyřech kolech dokonce hrál na první šachovnici. I když to výsledkově nevypadá, hrál velmi dobře na svůj věk a získal dostatek zkušeností. Celou řadu soupeřů dokázal potrápit. Ale některé partie si naopak prohrál po hrubce v zahájení za pár minut. Vyrovnanost výkonů mu chyběla. Přesto byl velmi důležitou částí týmu.
4. Milan Ladický 2,5/8 (31%), Milan nakonec odehrál velkou část zápasů, i když to vypadalo, že snad nebude hrát vůbec. Začátek sezony vypadal velmi dobře. V závěru, ale na něm byla poznat nerozehranost, kterou nedokázal nahradit ani svým vrozeným důvtipem.
5. Pavel Večeřa 3/11 (27%), Pavel byl nejvýraznější postavou celého družstva a to nejen svými dlouhými vlasy. Prakticky jeho výsledky měli zásadní vliv na výsledky družstva. Bohužel spíše v negativním smyslu slova. Mít tak výborně rozehrané partie trošku zkušenější hráč, tak by musel získat aspoň 10 bodů. Hrubkami v lepších nebo vyhraných pozicích přišel o spoustu slavných výher.
6. Michal Scheichenost 7,5/11 (68%) , největší opora týmu. Odehrál všechny partie stejně jako Pavel, ale navíc dokázal vítězit. Přes tento vynikající výsledek mohlo jeho bodové konto být ještě o něco bohatší, kdyby neremizoval vyhrané pozice. Přesto je Michal na nejlepší cestě probojovat se do základní sestavy A-družstva.
7. Vít Krejčí 0/1 (0%), určitě největší zklamání týmu. Víťa měl plnit roli prvního náhradníka. Přístupem k této soutěži však velmi zklamal. Jeho priority jsou zřejmě jinde.
8. Jan Polišenský 5/7 (71%), naprosto opačný případ. Vždy ochotný nastoupit za družstvo a ještě ke všemu s nečekanými výsledky. Honzovi se mimořádně výsledkově dařilo. Ovšem nutno podotknout, že síla jeho soupeřů nebyla až tak vysoká. Takže až dostane příležitost hrát se silnějšími protivníky, uvidíme jak si dokáže poradit.
9. Lenka Navrátilová 1,5/5 (30%), naše malá princeznička, nám hned pětkrát dokázala pomoci doplnit družstvo na plný počet hráčů. Žádné převratné výsledky jsme od ní neočekávali. Lenka hraje docela slušně zahájení, ale další průběh partie je zatím nad její síly. Přesto se může v budoucnu i ona v této soutěži uplatnit.
-opl-

1 komentář:

  1. Sestup určitě mrzí.Družstvo bojovalo a myslím si,že mělo na udržení v soutěži.Možná v komletních sestavách by bylo vše jinak, ale nemoci hráčů a absence z jiných důvodů,sestupu dost napomohly.Až na vyjímky bylo každé družstvo v soutěži i od našeho B týmu k poražení.Nabrané zkušenosti jsou určitě
    velmi cenné a budou se hodit.Nezbývá,než popřát soupeřům hodně úspěchů,pořadatelům poděkovat za super organizaci a nám popřát,aby jsme brzy byli opět v soutěži ve dvou týmech.
    Honza S.

    OdpovědětVymazat