sobota 26. května 2012

V příští sezóně skupina F (aktualizováno)

STK dnes rozhodla o rozdělení týmů do skupin pro 2. ligu. Zprávu napsal na webu Jihomoravského šachového svazu David Ciprys.

Brňáci ušetří, Kroměřížští zapláčí

Havlíčkobrodská schůze uvázla v nekonečných diskusích o třech soupiskách a konec je v nedohlednu. Pozitivní zpráva směřuje do Brna. Při rozdělování družstev do skupin 2. ligy poměrně výrazně vyhrála tzv. varianta E3. V moravské části republiky jí nejvíce odpovídá varianta C zobrazená v článku na nss s přehozením Olomouce (nyní je žlutá ve skupině D) za Město Albrechtice (nyní jsou černé ve skupině F). Skupina E tak patří k těm dojezdově nejlepším, jsou v ní všechna družstva v Brně a okolí. Naopak Postoupky a Kroměříž cesty na Ostravsko a do Albrechtic moc nepotěší. V Čechách je novinkou rozpůlení bývalé skupiny B - Teplice, Most a Litvínov přecházejí do "plzeňské skupiny A.

Asi nejsem sám, koho změna vůbec, ale vůbec nepotěšila. Skupina F, to je zejména Ostravsko a kromě delšího dojíždění čekají náš A-tým také těžší zápasy. Čekají nás: Město Albrechtice, Opava, Ostrava (Poruba, Mittal, Labortech), Orlová, Havířov (Slovan, Baník), Dobrá, Třinec a Kroměříž.

Mapka druholigových týmů:

Martin Dungl

1 komentář:

  1. Pokud není někdo barvoslepý, tak vidí, že ty dvě černý tečky mezi fialovýma, je něco divného.
    opl

    OdpovědětVymazat