úterý 5. června 2012

50. Zaječice v Seči

O prvním červnovém víkendu proběhlo v Seči u Chrudimi Mistrovství České republiky družstev starších žáků. Náš oddíl reprezentovala tato šestice: Jan Netušil (5), Miroslav Rakušan (5), Michal Scheichenost (4), David Opluštil (5,5), Jan Polišenský (3) a Julie Šimčáková (7,5). Turnaje se zúčastnilo 61 týmů z ČR a Polska. Hrálo se švýcarským systémem na 9 kol.
Postoupky začaly dobře, když v prvním kole porazily České Budějovice C 6:0. V druhém kole je ovšem čekal tým OAZA Praha, a to byl soupeř jiného kalibru. Podlehli jsme 1:5. V kole třetím jsme opět zvítězili nad Českými Budějovicemi B 4:2 a vítězstvím v kole čtvrtém 4,5:1,5 nad Polabinami C jsme se dostali na přední stoly. V pátém kole jsme byli blízko dalšímu vítězství nad favorizovaným Libercem. Nakonec z toho byla jen remíza 3:3. V šestém kole pak přišla drtivá porážka od Řevnic 1:5. V sedmém kole jsme opět nezvládli dobře rozehraný zápas a prohráli s Polabinami B 2,5:3,5. V osmém kole jsme rozdrtili Sedlčany 5,5:0,5 a v posledním kole na nás čekal tým Zbrojovky Vsetín. V případě vítězství jsme mohli skončit na 15. místě. Bohužel již podruhé jsme na Vsetín nestačili a podlehli 2,5:3,5. Skončili jsme na 27. místě což je nejhorší umístění v historii účasti Postoupek v Seči.
Druhým turnajem, který nás zajímal, byla soutěž dvojic do 10 let. Zde jsme měli dvojnásobné zastoupení. Za Postoupky hrála dvojice Pavel Opluštil (4) a Tadeáš Šruc (4,5) a pod hlavičkou Bezměrova nastoupili Libor Baštinec (2) a Hana Baštincová (5).
Postoupecká dvojice měla bojoval v 39členném poli o přední příčky. Naši borci první dvě kola vyhráli a se ziskem 4 bodů byli v čele. Pak ovšem už jen paběrkovali a ani jeden z nich nedokázal podat svůj standardní výkon. Celkově tak skončili s 8,5 body na 23. místě.
Bezměrovská dvojice se dlouho rozkoukávala, než začala bodovat. Především zásluhou šestileté Haničky body postupně narůstaly. Se ziskem 7 bodů obsadili nakonec 34 místo.

opl

4 komentáře:

  1. jako tréner s výsledky nejsem spokojený! Výsledky jsem průběžně sledoval(samozřejmě jsem ještě partie neviděl)

    Martin

    OdpovědětVymazat
  2. Ani neuvidíš, nezapisovalo se. Většina byla nic moc, zbytečný chyby, spíš děcka čekali jestli se soupeři neporazí sami. Akorat Honza na první hrál něco, občas.
    Večis

    OdpovědětVymazat
  3. Honza Netušil hrál opravdu dobře, Mira slušně, Michal zmastil asi dvě důležité partie. David nijak nepřesvědčil, Poliš hrál slabě a Julča by musela všechno vyhrát, aby to všechno zachránila. Ve dvojicích se Tadeáš po druhém kole ptal co je za první místo. Což byl začátek konce. Druhá dvojice jela sbírat zkušenosti. Spokojenost může být jen s Haničkou.
    -opl-

    OdpovědětVymazat
  4. Jak zjistil trenér, tak Michal černými 3,5/4, bílými 0,5/5.Víme tedy na čem zapracovat.Škoda.
    Snad to příští rok výjde lépe.
    Honza S.

    OdpovědětVymazat