sobota 22. září 2012

1. turnaj OŽL v Malenovicích

Dnes si odbyla svou premiéru Okresní žákovská liga v Malenovicích. Konal se zde první turnaj nového ročníku série turnajů pro okresy Zlín a Kroměříž. Turnaj se hrál ve dvou věkových kategoriích, za účasti 36 dětí z 9 šachových oddílů.


Mezi nimi nechyběla ani šestnáctka hráčů TJ Sokol Postoupky.
V kategorii mladších žáků se o prvenství rval Pavel Opluštil. Nakonec z toho byla bronzová medaile za vítězným Lukášem Macháčkem (Staré Město, 6,5 bodu) a Hanušem Suchánkem (ŠK Zlín, 5,5). Další z našich hráčů Tadeáš Šruc skončil se 4 body na 7. místě. Velmi dobře si také vedl Theo Fekar, který skončil na 8. místě a první desítku uzavíral Ivo Řezníček. Na 11. místě pak skončil Libor Baštinec, 12. Dominik Večeřa  a 14. Lukáš Vaňhara.
Mezi dívkami to byla jednoznačná záležitost Postoupek. Trojice dívek vybojovala 4 body. Nejlepší pomocné hodnocení pak měla Lucie Vaňharová, stříbro vybojovala Petra Večerková a bronz Hana Baštincová. Těsně za medailí skončila Eliška Vymětalová se 2 body.
V kategorii starších žáků bylo jen otázkou vzájemného zápasu mezi Miroslavem Rakušanem a Davidem Opluštilem, kdo se stane vítězem. Oba výrazně převyšovali své pronásledovatele. Nakonec byl úspěšnější prvně jmenovaný. Bronz si odvezl Ludvík Procházka ze Slavičína.
V kategorii dívek pak jednoznačně zvítězila Julie Šimčáková, která by se svým bodovým ziskem 5 bodů skončila třetí mezi chlapci. Stříbro zůstalo doma zásluhou Markéty Lapčíkové.
V soutěži družstev dominovali naši hráči ziskem 151 bodů, druhé místo obsadil pořádající Zlínterm Zlín (66) a třetí Sokol Slavičín (41). 
Zisk 7 medailí z 11 možných je pěkný výsledek. Uvidíme jak  se bude dařit našim hráčům za 14 dní při druhém turnaji v Hulíně.
-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat