pondělí 17. září 2012

Léto velmi úspěšné

Letošní léto bylo opět bohaté na spoustu šachových událostí. V Praze se letos dokonce uskutečnilo poprvé v ČR Mistrovství Evropy mládeže. Bohužel bez účasti hráčů z Postoupek. Naši reprezentanti se ovšem zúčastnili řady dalších turnajů s velmi dobrými výsledky.
O Pardubickém úspěchu již jste byli informováni. Nejpočetnější zastoupení jsme pak měli na FIDE turnaji ve Starém Městě. Zde se nejlépe dařilo Petrovi Večeřovi, který skončil na 36. místě se zikem 5,5 bodu. Stejného počtu bodů pak dosáhl také Martin Dungl (39.), Jan Palášek (48.) a Marek Machalík (49.). Velmi pěkně zahráli i ostatní mladí hráči: Michal Scheichenost (4,5), Pavel Večeřa a Julča Šimčáková (oba 3,5).
Nejlepší  naše dvojice pak kontinuálně pokračovala  dalším turnajem, tentokrát na druhé straně republiky- v Plzni. Naprosto skvělého výsledku dosáhl zase Petr Večeřa, který obsadil výborné 10. místo. Martin Dungl obsadil 32. místo.
Posledním turnajem (babího) léta pak byl Open ve Valašské Bystřici. Tohoto turnaje se zúčastnil Martin Dvořák, který obsadil velmi pěkné 13. místo.
A ještě připomenu, že jedinečného zážitku si mohl užít Martin Dungl při simultánce s Alexejem Širovem. Snad nám hoši přiblíží své matche osobně na našich stránkách.
-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat