pondělí 8. října 2012

1. liga dorostu zahájila

O uplynulém víkendu zahájila 1. liga dorostu prvními třemi koly. Náš tým měl opět za cíl bojovat o postup do Extraligy. Již první dvě kola ovšem tuto snahu pohřbila a nyní už zbývají jen teoretické šance. K vývoji jednotlivých zápasů se vyjadřovat nemohu, protože jsem nebyl přítomen sobotnímu dvojkolu.

V prvním kole nás čekala Hošťálková. Zklamal především David Opluštil. O jedinou výhru se postaral na druhé šachovnici Miroslav Rakušan. Po půl bodu přidali Michal Scheichenost (3.), Filip Zavadil (5.) a Julie šimčáková (6.). To však bylo málo a stačilo to jen na prohru 2,5:3,5. Obdobně se našim hráčům "dařilo" i ve druhém kole se Vsetínem. Tomu jsme měli vracet porážku z posledního kola loňského ročníku 1. ligy. Ovšem potom co opět prohrál David a nečekaně i Julča, tak už to bylo velmi složité. Zvítězil výborně hrající Mirek (2.) a k němu se ještě přidal Filip (5.). Rozhodující partii ovšem Honza Netušil k vítěznému konci nedotáhl a prohráli jsme tak opět 2,5:3,5.

V nedělním 3. kole jsme si udělali výlet do Českého Těšína. Čekal nás tu souboj s Třincem. V naší sestavě jsme udělali jednu změnu, když Pavel Opluštil vystřídal na 6. desce Julii Šimčákovou. Jelikož soupeři dorazili jen v pěti hráčích, připsal si Pavel první body v 1. lize. Další rychlý bod získal Filip (5.) a ostatní stáli lépe. Honza Netušil (1.) se svou soupeřkou měnil až vyměnil, partie spěla k remízové koncovce. Přijal nabídku remízy a vedli jsme 2,5:0,5. Záhy poté se vzdal Michalův soupeř (3.) a tím jsme si připsali první body do ligové tabulky. Netrvalo dlouho a byli nuceni se vzdát i soupeři na čtvrté a druhé šachovnici. Zvítězili jsme tak 5,5:0,5 stejně jako vloni. Cestou zpět jsme se pak zastavili ve Frýdku-Místku u McDonalda, kde jsme uspořádali hostinu na počest našeho slavného vítězství. V prosinci jedeme do Těšína znovu, tak doufejme, že bude opět co slavit.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat