sobota 10. listopadu 2012

OŽL v Morkovicích

Dnes proběhl třetí turnaj Okresní žákovské ligy v Morkovicích. Sešla se tu velmi pěkná účast 54 dětí z 8 šachových oddílů. Turnaj se hrál švýcarským způsobem na 7 kol hracím tempem 2x15 minut.
Šachový oddíl TJ Sokol Postoupky reprezentovalo celkem 19 dětí. V mladších žácích se na předních stolech pohybovalo hned několik našich hráčů. Nejlépe si vedl Pavel Opluštil, který  prohrál pouze s vítězem turnaje a skončil na stříbrné příčce. Skvěle vyšel turnaj Theo Fekarovi, který s 5 body skončil těsně za medailí na 4. místě. Výborných 5 bodů získala také nejlepší z dívek a pátá celkově Lucie Vaňharová. Na bodovaných příčkách skončili ještě tito hráči: 6. Tadeáš Šruc, 9. Ivo Řezníček, 12. Dominik Večeřa, 14. Lukáš Vaňhara. Zejména u dvou posledně jmenovaných je to skvělý výsledek, protože oba jsou teprve sedmiletí.
Další část výpravy tvořili hráči, pro které to byla premiéra v této soutěži, či druhý turnaj v životě. Dobře si vedl David Ondráček, který získal 3 body. Dva body dokázali vybojovat Patrik Strážnický a Roman Chylík. Maurizio Salvadori získal 1,5 bodu a srdnatě bojoval i Matyáš Křepelka.
Hojné zastoupení jsme měli také mezi dívkami. Kromě již zmiňované Lucky zahrála dobře Petra Večerková, která skončila na 3.  místě. Hanička Baštincová skončila čtvrtá a Zdenka Jordová šestá.
V kategorii starších žáků nás reprezentovala čtveřice Miroslav Rakušan, David Opluštil, Filip Zavadil a Tomáš Pecháček.  Mirek vybojoval zlato, David stříbro. Filip skončil na 5. místě a Tomáš na sedmém.
V celkovém hodnocení se v kategorii mladších žáků dostal do čela Pavel Opluštil (Postoupky, 48), na druhém místě je Matěj Eliáš (Kroměříž, 46), třetí místo drží Hanuš Suchánek (ŠK Zlín, 38). Z našich hráčů jsou: 5. Ivo Řezníček 31, 7. Theo Fekar 25, 8. Tadeáš Šruc 22, 12. Dominik Večeřa 15, 13. Lukáš Vaňhara 12,  17. Libor Baštinec 9, 21. Dan Kobliha 2.
V kategorii mladších dívek je velmi blízko celkovému triumfu Lucie Vaňharová (30 bodů). O další příčky ještě budou bojovat druhá Hana Baštincová (20 bodů), třetí Petra Večerková (16 bodů), čtvrtá Zdenka Jordová (10 bodů).
V kategorii starších žáků zatím vede Ludvík Procházka ( Slavičín, 52 bodů), před Pavlem Drábkem (Zlínterm, 44 bodů), Miroslavem Rakušanem (40 bodů) a  Davidem Opluštilem (36), 7. Tomáš Pecháček (28), 9. Filip Zavadil (21) 10. Jan Polišenský (18).
Ve slabě obsazené kategorii starších dívek vede Lenka Navrátilová (Kroměříž, 20 bodů), před Julií Šimčákovou (Postoupky, 10 bodů) a Markétou Lapčíkovou (Zlínterm, 8 bodů).
V kategorii družstev vedou suverénně Postoupky 399 , před Zlíntermem 200 a Slavičínem 80.

Žádné komentáře:

Okomentovat