sobota 8. prosince 2012

4. turnaj OŽL v Postoupkách

Čtvrtý turnaj  seriálu Okresní žákovské ligy se uskutečnil v sobotu 8. prosince v sokolovně v Postoupkách. Ve dvou věkových kategoriích se sešlo celkem 34 hráčů a hráček z 9 oddílů z okresu Kroměříž a Zlín. Hrálo se švýcarským způsobem na 7 kol, hracím tempem  2x15 minut na partii.

V kategorii starších žáků chyběla celá ligová sestava domácích Postoupek, která ve stejný termín hrála v Českém Těšíně. Absence těchto hráčů dokázala využít, zcela nečekaně, Lenka Navrátilová (Slavia Kroměříž, 5,5 bodu), když doslova přepsala dějiny OŽL. Povedlo se jí jako první dívce vyhrát celý turnaj a to se žádné jiné dívce v minulosti nepovedlo. Zaslouženě si tak vybojovala zlatou medaili.
Mezi chlapci tak zvítězil Kryštof Suchánek (ŠK Zlín, 5 bodů), pro kterého to byla úspěšná premiéra v této soutěži. Vítěz předchozích dvou turnajů Ludvík Procházka (Slavičín, 5) se musel spokojit až s druhým místem. Bronzovou medaili vybojoval Emil Pospíšil (Sokol Kvasice, 4,5 bodu).
V této kategorii neměly Postoupky zastoupení, takže jen připomeňme výsledky hráčů SVČ Šipka. Nejlépe si vedl Adam Doubrava (3 body), který skončil na 11. místě. Příčku za ním skončil Stanislav Katreňák a Jiří Cíha (oba 2 body) skončil patnáctý.

V kategorii mladších žáků si nejlépe vedl domácí favorit Pavel Opluštil (6 bodů). Zbylé dvě medaile pak vybojovali hráči Zlíntermu v pořadí Patrik Richvalský (5,5) a Jakub Feiferlík (5). Další hráči Postoupek skončili následovně: 6. Tadeáš Šruc, 7. Theo Fekar, 8. Dominik Večeřa, 9. Lukáš Vaňhara, 11. Roman Chylík, 12. Ivo Řezníček, 14. Maurizio Salvadori.
Zvlášť byla vyhodnocena  kategorii chlapců do 8 let. V této kategorii si zlato odnesl Dominik Večeřa, který v posledním kole v přímém souboji porazil svého soka Lukáše Vaňharu. Bronzovou medaili si pak vybojoval Roman Chylík. V kategorii dívek se také rozhodovalo o celkové vítězce v přímém souboji v poslední kole. Úspěšnější byla Hana Baštincová, takže tentokrát zbylo stříbro na Lucii Vaňharovou (všichni Postoupky). Bronzovou medaili získala Patricie Růžičková (SK EMKaD Holešov).

V hodnocení oddílů zvítězily opět domácí Postoupky (83 bodů), před Zlíntermem (73 bodů) a ŠK Zlín (32 bodů).

V celkovém hodnocení OŽL je nyní situace následující:
V kategorii starších žáků vede Ludvík Porcházka ( 70), před Pavlem Drábkem (Zlínterm,58) a Miroslavem Rakušanem ( Postoupky, 40). Další naši hráči jsou : 5. David Opluštil (36), 8. Tomáš Pecháček (28), 9. Filip Zavadil (21), 13. Jan Polišenský (18). Mezi staršími žákyněmi je prakticky rozhodnuto o vítězce. Stala se ní Lenka Navrátilová (30), 2. Julie Šimčáková (Postoupky,10) a 3. Markéta Lapčíková (Zlínterm,8).
V kategorii mladších žáků je ve vedení obhájce titulu Pavel Opluštil ( 68), před Matějem Eliášem (Kroměříž, 52) a Hanušem Suchánkem (50). Další naši hráči : 6. Ivo Řezníček (35), 7. Theo Fekar (34), 8. Tadeáš Šruc (32), 10. Dominik Večeřa (23), 12. Lukáš Vaňhara (19), 17. Libor Baštinec (6), 19. Roman Chylík (5), 22. Maurizio Salvadori (2) a 23. Dan Kobliha (2). Mezi dívkami již nemůže být předstižena Lucie Vaňharová (38). Druhá je zatím Hana Baštincová ( 30) a třetí Petra Večerková (16). Na pátém místě je ještě Zdenka Jordová (10) a sedmá Eliška Vymětalová (9).
V soutěži družstev jsou suverénně první Postoupky (482) před Zlíntermem (273) a Slavičínem (110).
opl

Žádné komentáře:

Okomentovat