sobota 26. ledna 2013

1. liga dorostu v Bezměrově

Na dvou frontách bojovala naše dvě družstva mládeže. Dorostenecké hrálo 1. ligu dorostu ve fantastickém prostředí penzionu Bezměrovský dvůr. Ve vzorně připraveném salonku se náš tým utkal se dvěma soupeři s opačných pólů tabulky.

V dopoledním kole byl naším soupeřem ŠO Kunovice. Bohužel neočekávané onemocnění Filipa Zavadila oslabilo naši sestavu natolik, že jsme museli nastoupit jen v pěti lidech. Všichni náhradníci totiž hráli za béčko ve Vsetíně krajský přebor. A tak jsme prohrávali na úvod 0:1. Brzy sice vyrovnal Mirek Rakušan (2.), který v zahájení získal věž a soupeře smetl 1:1. Druhý bod mohla po výborném výkonu přidat premiantka v družstvu, doslova domácí Petra Večerková (5.). Bohužel jasně vyhranou partii nedovedla do matového konce a naopak partii prohrála 1:2. V tu chvíli to vypadalo všelijak, jelikož druhá slečna v našem týmu, si zahrávala s ohněm. Nakonec ale Julča Šimčáková (4.) uplatnila svou zkušenost a vyrovnala na 2:2. Do vedení nás pak dostal bezchybným výkonem Michal Scheichenost (3.) 3:2. Rozhodující půlbod pak získal Jan Netušil (1.), když přijal asi pátou nabídku remízy 3,5:2,5. Byla to důležitá výhra, která nás přiblížila k záchraně.

Po skvělém obědě jsme vyhlíželi naše posily, které měly dorazit ze Vsetína. Vše se stihlo a mohli jsme s vedoucím týmem tabulky nastoupit v plném počtu. Bohužel opory tentokrát totálně vybouchly. Mirek Rakušan (2.) prohrál v 11. tahu, když dostal od Martiny Fuskové potupný mat. 0:1. Tragicky se předvedl i David Opluštil (4.), který  v zahájení přehodil tahy a musel vzdát v 9 tahu 0:2. Naše šance se tak přiblížily k nule. Navíc ztratili pěšce v zahájení Pavel Opluštil (6.) a Michal Scheichenost (3.). Druhý jmenovaný také svou partii brzo prohrál a bylo to 0:3. Pavel mohl  v koncovce věčnými šachy vybojovat remízu, ale zpackal to a také prohrál 0:4. Honza Netušil (1.) svému soupeři nic moc nedovolil, ale stačilo to jenom na remízu 0,5:4,5. Poslední bojovala Julča (5.), která v koncovce soupeře přehrála a korigovala tak na konečných 1,5:4,5.

V dalších dvou zápasech si Staré Město poradilo s Třincem 5:1 a Kunovice s tím samým soupeřem zvítězily 4,5:1,5.  V tabulce jsme udrželi 6. místo a v posledních čtyřech kolech ještě bude potřeba zabojovat s týmy ze spodní části pořadí.
opl

Žádné komentáře:

Okomentovat