sobota 23. února 2013

Okresní žákovská liga v Bezměrově

Dnes se uskutečnila premiéra Okresní žákovské ligy v Bezměrově. Skvělé zázemí penzionu Bezměrovský dvůr přilákalo na start celkem 43 hráčů a hráček z 10 oddílů Zlínského kraje. A to i přes mizerné počasí, které panovalo na cestách a odradilo zřejmě jinak rekordní účast letošního ročníku OŽL. Turnaj proběhl v nádherném kongresovém sále, tradičním švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2 x 15 minut. Ve dvou věkových kategoriích jsme měli hned několik želízek v ohni. Škoda jen, že turnaje nevyužili všichni domácí hráči, zejména domácí Bezměrovští. Přesto tu bylo dost hráčů, kteří se prali o mety nejvyšší.
 
V kategorii mladších žáků byl hlavní favoritem na titul Pavel Opluštil. Ten papírové předpoklady bezezbytku splnil a s plným počtem 7 bodů, získal zlatou medaili. Naprosto senzačního výsledku pak dosáhl teprve sedmiletý Dominik Večeřa, když s pěti body vybojoval bronzovou medaili. K té si potom ještě připsal zlato v kategorii do 8 let. Výborný turnaj odehrála ještě Petra Večerková, která skončila na výborném 5. místě a vybojovala zlato v kategorii dívek. Do posledního kola bojoval o medailové umístění také Theo Fekar, který odehrál další výborný turnaj. Nakonec z toho bylo pěkné 6. místo. Výborně opět zahrála Hanička Baštincová. Další výrazný talent naší nejmladší generace, tentokrát obsadil 11. příčku celkově a stříbrnou mezi dívkami. Ivo Řezníček podal standardní výkon, po kterém skončil na 11. místě se 3 body. Stejného bodového zisku pak dosáhli i další naši hráči. Zdeňka Jordová skončila těsně za medailí v kategorii dívek. V dobrém světle se předvedl ve své premiéře i Patrik Houra a další dva medailisté v kategorii do 8 let stříbrný Lukáš Vaňhara a bronzový Dan Kobliha. A tak jediným zklamáním byl výkon Tadeáše Šruce, který získal pouhých 2,5 bodu a vůbec tak nenavázal na bronzovou medaili z GP ve Zlíně.
 
V kategorii starších žáků jsme měli jen tři zástupce. Naši nejlepší se této regionální soutěže zúčastňují sporadicky. Pro jejich výkonnost jsou vhodné jiné náročnější turnaje. Jedním z nejmladších účastníků této kategorie je David Opluštil, který v posledním turnaji útočil na celkové prvenství v celém seriálu. V turnaji přišel o vítězství až remízou v posledním kole. Ale i druhé místo mu stačilo  k zisku titulu. Další dva naši zástupci skončili za očekáváním. Tomáš Pecháček obsadil 9. místo a Filip Zavadil dokonce 13. místo. Opět jsme stali suverénně nejlepším oddílem v turnaji.
 
Jelikož to byl poslední turnaj letošního ročníku OŽL, byly vyhlášeny i celkové výsledky celé série. A i zde jsme měli pochopitelně  velké šance na medailová umístění.
V kategorii mladších žáků zlato obhájil Pavel Opluštil (78 bodů). Druhý nejlepší náš hráč pak byl celkově 6. Theo Fekar (47). Do první desítky se pak vešli další tři naši hráči v pořadí 8. Tadeáš Šruc (46), 9. Ivo Řezníček (41) a 10. Dominik Večeřa (34). Velké množství bodů pak posbíral 12. Lukáš Vaňhara (23). Bodovali i další naši zástupci 17. David Ondráček, 18. Libor Baštinec (oba 6), 19. Dan Kobliha , 21. Roman Chylík (oba 5) 25. Patrik Houra (3) a 26. Maurizio Aldo Slavadori (2).
V kategorii mladších dívek naše hráčky nenašly konkurentky a o všechny medailové příčky se podělily mezi sebou. Zlato získala Lucie Vaňharová (40), stříbro Hana Baštincová (32) a bronz Petra Večerková (26). Na 5. místě skončila Zdeňka Jordová (22) a na 7. Eliška Vymětalová (9).
V kategorii starších dívek se pouze jednoho turnaje zúčastnila několikanásobná vítězka OŽL Julie Šimčáková. Přesto ji to stačilo na stříbrnou příčku za naši bývalou hráčkou Lenkou Navrátilovou.
V kategorii starších žáků titul vybojoval David Opluštil (76). Dalším našim hráčům chyběl větší počet odehraných turnajů a tak pořadí neodpovídá jejich skutečné výkonnosti. Přesto na pěkném 6. místě skončil Tomáš Pecháček, na 7. Miroslav Rakušan, vítěz dvou turnajů OŽL (oba 40), na 11. Filip Zavadil (27) a 15. Jan Polišenský (18). V konečném pořadí soutěže družstev pak Sokol Postoupky (702!) zvítězil s drtivým náskokem  před Zlíntermem (427) a Slavičínem (146).

Žádné komentáře:

Okomentovat