úterý 23. dubna 2013

KP družstev starších žáků - závěrečné hodnocení

Letošní ročník krajského přeboru družstev starších žáků absolvovalo naše B-družstvo pod hlavičkou SVČ Šipka Kroměříž. Až na jednoho člena, patřili všichni do kategorie mladších žáků. Důvěru v pětičlenném družstvu dostala šestice hráčů, která se postarala o konečný výborný výsledek, jímž bylo konečné druhé místo a zisk stříbrných medailí. Ale začneme od začátku.

V prvním lednovém trojkole v Malenovicích nás čekali ti nejtěžší možní soupeři. V prvním kole jsme nastoupili proti ŠK Zlín, který ovšem měl velké problémy dát dohromady kompletní družstvo a celou sezonu odehráli pouze ve čtyřech hráčích. Čímž bezesporu přišli o medaile. My jsme tak vedli již 1:0 a bez větších komplikací jsme zvítězili 4:1, když prohrál překvapivě David, ale už za rozhodnutého stavu.
V dalším zápase nás čekal pozdější třetí tým, domácí ŠK Zlínterm. Jednoznačný zápas jsme si zkomplikovali třemi časovými tísněmi, po kterých jsme pouze remizovali 2,5:2,5. Pavel dokázal prohrát koncovku věž + 5 pěšců proti věži + 1 pěšec. Po tomto nezdaru jsme nastoupili koncentrovaně proti pozdějším vítězům ze Starého Města "B" a zaslouženě jsme prohráli 0,5:4,5. Na dalším soustředění ve Vsetíně jsme již nezaváhali, stejně jako na domácí půdě v Bezměrově. A tak jsme obsadili druhé místo za Starým Městem "B" a před třetím Zlíntermem.
Jednotlivé šachovnice si dovolím ohodnotit takto:
1. David Opluštil (2001) 7 bodů /9 partií 77%, Davidovi nevyšel začátek, ale pak již plnil své povinnosti bez větších problémů. Nakonec odehrál všech 9 kol, což původně nebylo vůbec v plánu.
2. Jan Polišenský (1999) 7 / 9 77%, Honza byl velkou oporou týmu. Jako nejzkušenější hráč svou roli zvládnul, i když mu nevyšel rozhodující zápas se Starým Městem.
3. Tomáš Pecháček (2001) 6,5/ 9 72%, pro Tomáše to byla první sezona a zvládl ji bravurně. Byl další hlavní oporou a potvrdil výkonnostní vzestup.
4. Pavel Opluštil (2004)  5/7 71%, Pavlík již vloni v tomto družstvu získával důležité body. Letos svou bilanci ještě rozšířil a pro příští rok se posune zase o něco výš.
5. Tadeáš Šruc (2004) 3/4 75%. Tadeáš měl vloni pozoruhodnou bilanci 100% bodů ze tří partií. Letos si tu bilanci pokazil až v posledním zápase. Přesto dokázal, že do týmu patří a musí se s ním i na dále počítat.
6. Theo Fekar (2002) 4/7 57%. Theo je druhým hráčem týmu, pro kterého to byla úplně nová soutěž. Získal neocenitelné zkušenosti a dokázal, že  tuto příležitost dostal oprávněně.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat