čtvrtek 9. května 2013

MČR žáků do 8 let

O prvním májovém víkendu proběhlo v hotelu Dukla ve Vyškově mistrovství České republiky dětí do 8 let. Náš šachový oddíl TJ Sokol Postoupky reprezentovali tři chlapci a jedna dívka. Hrálo se švýcarským systémem na 9 kol, tempem 2x20 minut + 10 sec za tah.
V kategorii dívek startovala mezi dvacítkou účastnic Hanička Baštincová. Mistrovství se již zúčastnila vloni, takže to pro ni nebylo první MČR. Začátek turnaje nebyl podle představ, když získala 1 bod ze 4 partií. Prostřední část ji však vyšla náramně, když získala tři body a v tabulce se vyhoupla na 7. místo. Závěrečná dvě kola však prohrála a vypadla tak z první desítky. Konečné 13. místo se i tak dá považovat za úspěch.
V kategorii chlapců startovalo rekordních 90 mladých šachistů. Z našeho oddílu to byla trojice: Dominik Večeřa, Maurizio Salvadori a Dan Kobliha. Největší šance se dávaly Dominikovi. Ten udělal poslední dobou velký výkonnostní pokrok. Předpoklady naplnil v první hrací den, kdy získal skvělých 5 bodů ze šesti zápasů a dělil se o 5. místo. Druhý den se tak dostal do přímého boje o medaile. V 7. kole však podlehl pozdějšímu vítězi turnaje Gnojkovi z Frýdku- Místku a v kole předposledním "jen" remizoval a klesl do druhé desítky. Vítězství v posledním kole by vyneslo zpět do první desítky. Poslední partii, ale Dominik prohrál a tak nakonec obsadil 5,5 body 23. místo. I tak je to jeden z nejlepších výsledků hráčů z Postoupek v této věkové kategorii. S těžkou konkurencí se poprali i další dva naši zástupci. Maurizio Salvadori startoval na MČR již podruhé a letos se mu podařilo získat 2,5 bodu. Velmi dobře si vedl Dan Kobliha, pro kterého to byl první významnější turnaj. Získal nakonec 4 body, což je velkým příslibem pro příští rok, kdy se může ještě startovat v této kategorii.

Žádné komentáře:

Okomentovat