čtvrtek 9. května 2013

Memoriál Vratislava Hory

O prvním májovém víkendu jsme zúčastnili Memoriálu Vratislava Hory v Hluku. Turnaje se zúčastnilo celkem 15 čtyřčlenných dorosteneckých týmů. Mezi nimi startovala i tři družstva Sokola Postoupky. Turnaj se hrál švýcarským systémem na 9 kol, tempem 2x25 minut na partii. Bodovalo se olympijským systémem. Kromě kategorie dorostenecké se vyhlašovala i kategorie družstev mladších žáků.
Naše A-družstvo obhajovalo z loňska bronzové medaile v dorostenecké kategorii. Letos jsme postavili opět silný tým pro boj o čelní příčky. B-družstvo bylo složeno z dalších zájemců o tento turnaj. C-družstvo mělo bojovat o přední příčky v mladší kategorii.
První den se hrálo šest kol, po kterých jsme mohli být spokojeni, jelikož jak Áčko tak Céčko své kategorie vedlo. A-družstvo ve složení Jan Palášek (7/9), Miroslav Rakušan (6/9), Michal Scheichenost (6/9) a Jan Netušil (7/9) prohrálo jen jednou s družstvem Veselí nad Mor. A. V neděli v klíčovém zápase s Boršicemi jen remizovali a přišli tak o malý náskok na čele. V dalším kole šlo o hodně. Kdyby totiž áčko vysoko zvítězilo nad Brnem, tak by pomohlo nejen sobě, ale i Céčku, které s Brnem soupeřilo o vítězství v mladší kategorii.
Mladí Brňáci ovšem zabojovali a prohráli jen 1,5.2,5. Áčko v posledním kole ztratilo rozhodující půl bod, když porazili Kunovice 3,5:0,5. V konečném pořadí pak měli stejně 26 bodů jako Orlová, ale díky horšímu pomocnému hodnocení skončili na 3. místě. Zvítězilo družstvo Starého Města "A" o jeden a půl bodu, před zmiňovanou dvojicí.
Postoupky B ve složení Pavel Večeřa (3/8), Julie Šimčáková (4/8), Jan Polišenský (2/4), Filip Zavadil (5/8) a Tadeáš Šruc (1/4) skončilo na 8. místě. Nejlépe hrál Filip Zavadil a pěkného úspěchu dosáhla i Julča, když porazila v prvním kole mistryni ČR Fuskovou. Postoupky C ve složení David Opluštil (4,5/8), Tomáš Pecháček (3/8), Pavel Opluštil (3/8) a Ivo Řezníček (4/8), mělo v posledních třech kolech udržet vedení v mladší kategorii. Ovšem nejprve se jim postavili pozdější vítězové starší kategorie Staré Město A. I přes velmi slibnou Davidovu partii, prohráli 0:4 a dostali se před ně konkurenti z LOKO Brno. Dobrou šancí připsat si důležité body byl zápas v předposledním kole s Kunovicemi. Bohužel zápas skončil remízou 2:2. A ke vší smůle v posledním kole mělo naše Céčko volný los, což znamenalo pouze 2 body. Bylo tak jasné, že Brno zvítězí a na druhou příčku se ještě vyšvihlo Staré Město "C". Pro naše Céčko tak zbyl opět bronz. I přesto, že to po sobotě vypadalo na dvě zlata, tak musíme být s dvěma bronzy, vybojovanými v těžké konkurenci, spokojeni. Navíc získal Jan Palášek stříbrnou medaili za 2. místo na 1. šachovnici a Miroslav Rakušan s Janem Netušilem bronzové medaile na 2. respektive 4. šachovnici.
opl

Žádné komentáře:

Okomentovat