pondělí 9. prosince 2013

4. kolo RP KM Sokol Postoupky „C“ – ŠK Sulimov 2 : 6

Ve 4. kole RP okresu Kroměříž nás čekal zdatný soupeř ze Sulimova. Zatímco naše sestava byla jaksepatří děravá, hosté nastoupili v nejsilnější sestavě. 1. Miloš Kucián, 2. Jan Štefek, 3. Miroslav Kunc, 4. Marián Tomeček, 5. David Opluštil, 6. Pavel Večeřa, 7. Filip Zavadil, 8. Pavel Opluštil.
Poprvé za naše družstvo nastoupil benjamínek Pavel Opluštil a také hostující Marián Tomeček. Na žádné šachovnici jsme nepostavili proti hráčům Sulimova našeho hráče, který by svým „elem“ převyšoval soupeře. Naopak 3 soupeři našich hráčů se „honosili“ ratingem větším o minimálně 300 bodů. Konečný výsledek není tedy žádným překvapením.

Stejně jako v kole minulém skončila nejdříve partie Pavla Večeři (6). Pavel prohrál s Petrem Ředinou, poměrně rychle, omluvou je, že Pavel hrál všechny čtyři partie černými kameny. Dobře si v zahájení vedl David Opluštil (5), když si dokázal na šachovnici vytvořit převahu a především prostor. Partii však nedovedl do vítězného konce, i tak byla remíza cenná, prohrávali jsme 0,5 : 1,5. Pavel Opluštil (8) nastoupil proti velmi zkušenému hráči a tak nebylo divu, že po Pavlově kapitulaci jsme už prohrávali 0,5 : 2,5. Já jsem na 2. šachovnici v zahájení obětoval pěšce za lepší vývin figur, ale pozice mi vůbec neseděla a zkušenější Honza Bártek mě jednoznačně přehrál, 0,5 : 3,5. Překvapením pro mě byl výkon Miloše Kuciána (1), který hrál partii velmi zodpovědně a především přesně a zaslouženě remizoval se sulimovskou jedničkou Liborem Daňkem. Marián Tomeček (4), hrající poprvé za Postoupky, měl velmi silného soupeře (Šiška) a i on odešel od šachovnice poražen, prohrávali jsme 1 : 5. Zápas se dohrával na dvou šachovnicích, dobrou pozici s figurou navíc měl Zavadil Filip (7), který stál velmi dobře, ale po ztrátě několika pěšců nabrala partie remízový ráz a tak se soupeři rozešli smírně. Pěknou „půlku“ si odváží do Holešova Mirek Kunc, který opakovaně za náš tým boduje. Mně osobně se zdálo konečné postavení na šachovnici výhodnější pro Mirka, než pro jeho soupeře (Lojza Žák). Přesto byla konečná pozice už asi remízová, aspoň tak nám to ukázal Fritz. Definitivní výsledek 2 : 6 ve prospěch hostů je zasloužený.
Příští zápas hrajeme v Morkovicích a to je tým, kde bychom uspět měli. Od příštího kola jsme sestavu mírně posílili a stejně tak činí i ostatní týmy. Na závěr děkuji všem hráčům za výkon, snahu nelze upřít nikomu. Uvidíme se za šachovnicí až v roce 2014, a proto Vám všem přeji pěkné vánoční svátky, plné odpočinku, dobré nálady a pohody.
A v roce 2014 přeji hodně zdraví, štěstí, radosti a úspěchů nejen ve škole, soukromém životě, ale především za šachovnicí, Honza Štefek.

Žádné komentáře:

Okomentovat