neděle 2. února 2014

RS: Junior Postoupky – Loukov 3:5

Vzhledem k absenci dvou hráčů základní sestavy jsme nastoupili oslabení, navíc v sedmi. Takže jsme od začátku prohrávali 0-1.
Partie našich hráčů bych si netroufl hodnotit, takže stručně. Nejdřív remízoval Tomáš P. na páté a prohrál Filip Z. na čtvrté šachovnici; 0,5-2,5. Pak se podařilo vyhrát mně. Dokonce jsem hrál celých devět tahů podle teorie; 1,5-2,5. Pak dal partii za remíz Pavel V. na druhé desce (možná v mírně nejasné pozici); 2-3. Tadeáš dlouho tahal prohranou pozici (nebo spíš soupeř svou vyhranou). Nakonec tedy mat; 2-4. Dominik na sedmé šachovnici se urputně bránil v koncovce nestejnobarevných střelců, ale nakonec musel kapitulovat; 2-5. Výsledek na konečných 3-5 korigoval pěkným uvolněním pěšce Mira R.
Škoda poslední šachovnice. Mohly být šance aspoň na remízu.

mm

2 komentáře:

  1. Mirek velmi dobře, Večis vyhranou koncovku dá za remis, Meďova partie pastva pro oči. Ostatní si svoje skvosty radši nechali a neodevzdali partiáře.

    OdpovědětVymazat
  2. Sice místo té oběti věže počítač doporučil táhnout nějak dámou, ale to už na mě bylo moc složité. Ta oběť mi přišla jistější. Navíc ani jeden z nás nebyl Navara.
    mm

    OdpovědětVymazat