středa 10. prosince 2014

Okresní kolo Přeboru škol

V příjemném prostředí SVČ Šipka Kroměříž se konalo Okresní kolo Přeboru škol. Ve třech kategoriích se sešlo 17 čtyřčlenných týmů.

V nejstarší kategorii středních škol zvítězilo družstvo Gymnázia Kroměříž ve složení Jan Palášek, Jan Netušil, Julie Šimčáková, Daniel Talafant a Adam Skácel. Stříbrné medaile vybojovali hráči Arcibiskupského Gymnázia Kroměříž ve složení Michal Scheichenost, Jan Polišenský, Milan Ladický a Josef Kvapilík. Bronzové medaile pak vybojovali hráči SPŠ a VPŠ MV Holešov ve složení Denis Šašo, Vít Krejčí, Michael Fryč a Petr Zajíček. Nejlepších individuálních výkonů dosáhli: Jan Palášek, Jan Netušil,Julie Šimčáková a Josef Kvapilík.

V kategorii 2. stupně základních škol byla největší konkurence. Vítězství z předešlých let obhájila ZŠ Slovan Kroměříž (25 bodů) ve složení: Miroslav Rakušan, Filip Zavadil, Jiří Cíha a Dominik Večeřa. Druhé místo nakonec obsadilo Gymnázium Kroměříž A (23,5) ve složení: Lenka Navrátilová, Ivo Řezníček, Adam Doubrava a Jakub Vančura. Bronzové medaile vybojovala ZŠ Komenského Kroměříž A (21) ve složení: David Opluštil, Matěj Eliáš, Vladimír Béna a Patrik Daněk. Nejúspěšnějšími hráči na jednotlivých šachovnicích byli: Miroslav Rakušan, Ivo Řezníček, Vladimír Béna a Dominik Večeřa.

V nejmladší kategorii 1. stupně základních škol zvítězilo družstvo ZŠ TGM Bystřice pod Hostýnem (16 bodů) ve složení: Michal Ondroušek, Jeroným Pospíšil, Zdeněk Pešák a Tomáš Kučera. Stříbrné medaile vybojovala ZŠ Litenčice (15) ve složení: Václav Sobotka, Lukáš Vaňhara, Petr Ochman a Adam Kochaníček. Na třetím místě skončila ZŠ Komenského Kroměříž (14) ve složení: Pavel Opluštil, Tomáš Nagy, František Drizi, Patrik Čáp a Vojtěch Beran. Nejlepšími hráči byli Pavel Opluštil, Lukáš Vaňhara, Petr Ochman a Tomáš Kučera. První dva týmy v každé kategorii si vybojovaly postup do krajského kola ve Zlíně.

opl

1 komentář:

  1. Z hráčů Sokola Postoupky zde startovali tito borci: V A kategorii Pavel Opluštil získal 5 bodů z 5 partií na 1. šachovnici. Toho samého výsledku se podařilo dosáhnout Lukáši Vaňharovi na 2. desce. 2,5 bodu na první šachovnici dosáhli společně Tadeáš Šruc a Karla Pospíšilová. V kategorii B byl 100% na 1. desce Mirek Rakušan, 5 bodů a druhé místo uhrál David Opluštil. Na 2 desce se o 6,5 bodu a první místo podělili Filip Zavadil a překvapivě i Ivo Řezníček. Třetí na třetí desce s 5 body byla oslavenkyně Lucka Vaňharová. čtvrtou desku ovládl se 6,5 body Dominik Večeřa, který však patří ještě do mladší kategorie. Ve středních školách byli 100% Jan Palášek, Jan Netušil a Julie Šimčáková. 50% pak byli Michal Scheichenost a Milan Ladický.

    OdpovědětVymazat