neděle 25. ledna 2015

1.liga dorostu v Ostravě

V sobotu nás čekalo další dvojkolo 1. ligy dorostu, tentokrát v Ostravě. Opět jsme měli problém dát dohromady sestavu. Na poslední chvíli se nám podařilo sehnat Ivo Řezníčka a zachránit tak aspoň plný počet našich hráčů. Odjížděli jsme nakonec v sestavě: 1. Miroslav Rakušan, 2. David Opluštil, 3. Filip Zavadil, 4. Pavel Opluštil, 5. Ivo Řezníček, 6. Zdeňka Jordová.
Situace v tabulce nebyla vůbec růžová. S 6 body jsme byli v pásmu sestupu a tak jsme potřebovali nutně bodovat. Prvním našim soupeřem byl silný celek Slavie Orlové B. Bodovat v tomto zápase by byl zázrak. S Vojtou Zavadilem jsme šli obhlídnout místní obchodní centrum Futurum a zatím naši hráči zasedli za šachovnice. Po našem návratu už nedočkavě na nás čekal Ivoš (5), který hrál rychle a taky rychle prohrál. Po obhlídce šachovnic jsem musel konstatovat toto: Zdenka (6.) sice měla figuru navíc, ale soupeř si figuru brzo dobíral zpět. Spíš se dala předpokládat nula. Pavel (4.) obětoval figuru za vzdušné zámky a byl jasně zdechlý. Filip(3) měl kvalitu navíc v ostré pozici a nezanedbatelné vyhlídky na bod. David (2) v ploché pozici stál na remis. Mirek(1) získal kvalitu a stál na výhru. A jak to dopadlo? Nejprve se vzdala Zdeňka a prohrávali jsme 0:2. David remizoval a Pavel prohrál 0,5:3,5. Pak ještě dlouho bojovali Filip s Mirkem. Filip převedl pozici do prohrané pěšcovky a prohrál. Mirek nakonec svou převahu uplatnil a získal čestný bod. Prohra 1,5:4,5 odpovídala průběhu zápasu.

Po obědě jsme nastoupili proti domácí Ostravě. Tady jsem věřil, že body získáme a nakročíme k záchraně. Zdeňka, Mirek a David měli vyhrát a Filip s Pavlem by měli remizovat. Plán se začal plnit po tom, co Zdeňka pěkně porazila svého soupeře a dostala nás do vedení 1:0. Pak přišel Ivoš s tím jestli může nabídnout remízu. Pozice byla materiálně vyrovnaná a tenhle půlbod by byl cenný. Ovšem soupeř samozřejmě remis nepřijal. Ivoš jakoby již měl odpracované, tak rychle zahrál pět tahů a dostal mat. Bylo vyrovnáno. Pavel stál s pěšcem míň, ale dostal se do jezdcové koncovky a do blokované pozice s určitými šancemi na remis. Filip stál pěkně aktivně, David začal čarovat a získal pěšce i aktivitu. Mirek stál celkem vyrovnaně. Kdyby Pavel udržel remízu tak šance na výhru byla. To se ovšem nepodařilo, když koncovku nezahrál dobře a prohrávali jsme 1:2. To už ovšem David získal dámu za věž a brzo vyrovnal na 2:2. Mirkovi v lepší pozici soupeř udělal velkou hrubku a okamžitě se vzdal. Vedli jsme 3:2 a věřili, že Filip minimálně remizuje. V přechodu do koncovky však Filip ztratil věž a i když to ještě zkoušel, tak to bylo beznadějné. S remízou 3:3 byli domácí maximálně spokojeni. Zůstali totiž v tabulce o bod před námi. Navíc všechny ostatní výsledky byly pro nás naprosto nepříznivé a na záchranu ztrácíme 5 bodů a nejspíš budeme muset v posledních 4 kolech třikrát vyhrát. Nezbývá než mobilizovat všechny naše síly na dubnové zápasy v Olomouci. Jinak by byla 1. dorostenecká liga bez Postoupek poprvé od roku 1998.

Žádné komentáře:

Okomentovat