sobota 14. února 2015

GP v Malenovicích

Na svatého Valentýna se hrál v Malenovicích druhý turnaj ze série Grand Prix Zlínského kraje v rapid šachu mládeže. Ve startovní listině nechyběla ani sedmička hráčů Sokola Postoupky. Turnaj se švýcarským systémem na 7 kol tempem 2x20 minut na partii.

V nejmladší kategorii do 10 let byl jasným favoritem první nasazený Dominik Večeřa. Turnaj mu ovšem vůbec nevyšel a obsadil až 11. místo se 4 body. O půl bodu méně získal druhý náš zástupce Lukáš Vaňhara, a to mu stačilo na 16. místo.
V kategorii dívek získala stříbrnou medaili Hana Baštincová, kterou o zlato připravil předčasný odjezd z turnaje před posledním kolem.

V prostřední kategorii do 12 let zopakoval vítězství z prvního turnaje v Bezměrově Pavel Opluštil. Vybojoval 6,5 bodu a výrazně se přiblížil k postupu na Mistrovství ČR.
Karla Pospíšilová přispěla do oddílové medailové sbírky stříbrnou medaili, když skončila druhá mezi dívkami.

V nejstarší kategorii do 14 let navázal na úspěch svého mladšího bratra David Opluštil. Stejně jako on, dokázal vybojovat zlatou medaili v těžké krajské konkurenci. Skvělé vystoupení Postoupek doplnila bronzovou medailí Lucie Vaňharová v kategorií dívek.

Ze 7 startujících si tak naši hráči odvezli pět medailí. Celkové hodnocení Grand Prix po polovině soutěže je pro naše reprezentanty vskutku příznivé. Kromě titulů krajských přeborníků se bojuje i o postupová místa na Mistrovství České republiky. Mezi chlapci do 10 let má stále šanci na dobrý výsledek zatím šestý Dominik Večeřa (19 bodů). V kategorii dívek je stále na zlatém stupínku Hana Baštincová (18 bodů). V kategorii do 12 let suverénně vede Pavel Opluštil s plným počtem 40 bodů. Stříbrnou příčku bezpečně drží Karla Pospíšilová (16 bodů). Mezi chlapci do 14 let je pro změnu v čele David Opluštil (36 bodů) a Lucie Vaňharová drží druhé místo z 14 body. V soutěži oddílů drží Sokol Postoupky stříbrnou příčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat