neděle 19. dubna 2015

GP Boršice

Třetí díl Krajského přeboru žáků v rapid šachu zavítal do Boršic. V místním kulturním domě se sešlo 92 hráčů a hráček. Hrálo se ve třech věkových kategoriích, švýcarským způsobem na 7 kol, tempem 2x20 minut na partii. Turnaje se zúčastnila také devítičlenná výprava Sokola Postoupky. Ve všech kategoriích jsme měli svá želízka v ohni.

V nejmladší kategorii do 10 let prokázal svůj nesporný talent Dominik Večeřa, který získal plný počet 7 bodů a suverénním způsobem zvítězil v celém turnaji. Hana Baštincová skončila celkově na 5. místě a také s přehledem zvítězila v kategorii dívek. Dobrého výsledku dosáhl také Lukáš Vaňhara, který skončil na 11. místě. V kategorii do 12 let sice Pavel Opluštil neobhájil svá předchozí dvě turnajová vítězství, přesto jej mohl těšit zisk bronzové medaile. Navíc v kategorii dívek vybojovala stříbro Zdeňka Jordová a bronzovou medaili přidala ještě Karla Pospíšilová. Medailovou žeň pak dokonali v nejstarší kategorii do 14 let dvěma třetími místy David Opluštil a Lucie Vaňharová.

Celkem tak naši hráči a hráčky získali rekordní počet sedmi medailí v jednom turnaji. V celkovém hodnocení Grand Prix je pořadí také velmi příjemné. V kategorii H10 je Dominik Večeřa zatím na 6. místě, ale s reálnou šancí zaútočit na medailové příčky. Mezi dívkami kraluje Hana Baštincová, která si již zajistila celkové prvenství a zároveň účast na MČR. V kategorii H12 je v čele Pavel Opluštil a před posledním turnajem má již také jistotu postupu na MČR. Mezi dívkami drží druhou postupovou příčku Karla Pospíšilová,  Zdeňka Jordová je celkově pátá. V kategorii do 14 let vede David Opluštil a také on již má blízko k jistotě postupu na MČR. Na druhém místě je pak mezi dívkami Lucie Vaňharová. V soutěží družstev pak drží Sokol Postoupky druhé místo.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat