neděle 18. října 2015

2. liga F: Sokol Hošťálková - Postoupky A 5.5 - 2.5

Tým Postoupky A je oproti minulé sezóně slabší. Soupeř hrál v plné síle, proto byli domácí jasným favoritem.
Romča prohrál s Pepou Mudrákem po chybě v koncovce. Marťa Bačák měl s Ondrou Karlíkem čistého pěšce víc, pak však podcenil plán soupeře s postupem volným pěšcem a prohrál. Já jsem s V. Palou v zahájení přehodil tahy a stál špatně, pak mi soupeř chybu vrátil. Ve dvojsečné koncovce skončila partie věčným šachem. Pavel přehrál ve věžovce Honzu Malčánka a slavil naši jedinou výhru. Libor nastoupil za áčko po dlouhé době. Pepu Bednaříka měl poraženého, v koncovce jej však zradila technika, proto remis. Mara po zajímavé partii zaznamenal remízu s Jirkou Hodovským. Honza a Tomáš prohráli - Honza ani nevím jak, špatně stál poměrně brzy. Tomáš přešel do koncovky s horším jezdcem proti dobrému střelci a v ní udělal poměrně brzy rozhodující chybu.
V zápase jsme rozhodně nezazářili, ovšem měli jsme to těžké. Soupeř potvrdil svou roli favorita a ačkoliv jsme při troše štěstí po bodech sahat mohli, prohra byla zasloužená.

Martin Dungl

PS: Letos patrně nebudu psát dlouhé články.Doplnit své postřehy můžete v komentářích. Fakta (sestavy a ratingy) naleznete vždy zde.

1 komentář: