úterý 12. dubna 2016

3. turnaj GP v Hošťálkové

Tohoto turnaje se zúčastnilo 6 dětí naší TJ Sokol Postoupky a dále Matěj Nepovím, člen šachového kroužku SVČ Šipka, zatím bez klubové registrace. Matěj má zájem být členem našeho šachového oddílu, a proto se v hodnocení turnaje zmiňuji i o jeho výsledcích. Hned v úvodu bych chtěl poděkovat pořadatelům tohoto turnaje TJ Sokol Hošťálková a Obci Hošťálková za velmi pěkně připravený turnaj a za velmi pěkné ceny, které si děti odvážely domů.

V nejvíce zastoupené kategorii dětí do 10 let startovalo 43 dětí (36 chlapců a 7 dívek). Tuto kategorii vyhrál přesvědčivě Černý Michal ze Zlína-Malenovic. Mezi děvčaty byla nejlepší Vaňková Marie, která byla v absolutním pořadí na 7. místě. Tomášek Daniel Kubín skončil v této kategorii na 21. místě, získal 3,5 bodu a obsadil velmi pěkné 3. místo v kategorii do 8 let. Ze soutěže si odváží pěkný pohár, medaili, diplom a věcnou cenu. Matěj Nepovím skončil na 14. místě, získal 4 body, byl nejlepší ze všech neregistrovaných chlapců a děvčat v této kategorii. Také on si odváží pěkný pohár, medaili, diplom a věcnou cenu. Na 18. místě se v této kategorii ziskem 4 bodů umístila Amálka Žáčková, která byla vyhodnocena jako druhá nejlepší dívka. Získala pěkný pohár, medaili, diplom a věcnou cenu.
Jak je patrné, všechny naše děti v této kategorii stály na pomyslných stupních vítězů!

V kategorii do 12 let startovalo 34 dětí (27 chlapců a 7 dívek). My jsme měli v této kategorii 3 chlapce. Dominik Večera soutěž přesvědčivě vyhrál, když neokusil hořkost porážky a jen jednou remizoval. Dominik získal velký pohár, medaili, diplom a věcnou cenu. Z děvčat byla nejlepší Černá Terezie, která skončila v absolutním pořadí na 5. místě. Pavel Opluštil obsadil ziskem 4,5 bodu 6. místo a Lukáš Vaňhara skončil na 14. místě ziskem 4 bodů.

V kategorii do 14 let startovalo 30 účastníků (26 chlapců a 4 dívky). Turnaj vyhrál Skalský Alexandr ze ŠK Staré Město. Mezi dívkami byla nejlepší Miklendová Erika ze SK EMKaD Holešov. Nás reprezentovala Lucie Vaňharová, která skončila celkově na 21. místě (3 body), ale mezi dívkami byla na pěkném 2. místě. I ona si z Hošťálkové odváží pohár, medaili, diplom a věcnou cenu.

Po 3. turnaji Grand Prix Zlínského kraje máme na předních místech toto zastoupení. V kategorii do 10 let je Amálka Žáčková na velmi pěkném 2. místě. V kategorii do 12 let je na 1. místě Dominik Večeřa a na 2. místě Pavel Opluštil. Ve stejné kategorii je mezi děvčaty na 3. místě Hanka Baštincová. V kategorii do 14 let je z dívek nejlepší naše Lucka Vaňharová.
Chtěl bych závěrem pochválit všechny chlapce a děvčata za pěkné výsledky, nikdo z nich nezklamal. Děkuji také rodičům, kteří zabezpečili dopravu dětí na tento turnaj a o všechny děti se společně v průběhu turnaje starali. Děkuji rodičům také za zprávy zasílané formou SMS a MMS, které mi umožnily sdílet na dálku atmosféru tohoto pěkného turnaje. Poděkování patří tedy panu Kubínovi, panu Nepovímovi a manželům Žáčkovým. 4. turnaj GP Zlínského kraje se hraje 21. května ve Zlíně Malenovicích a já doufám, že se tohoto turnaje zúčastní více našich dětí!! Ještě uvádím odkaz týkající se 3. turnaje GP Zlínského kraje a také přikládám soubor upřesňující celkové pořadí po 3. turnaji GP Zlínského kraje,

J.Š.

Žádné komentáře:

Okomentovat