úterý 5. dubna 2016

Zlínský šachový turnaj pro mládež 2016 – 2. turnaj

Šachový klub Zlín-Malenovice pořádal v sobotu 2. dubna 2016 2. Zlínský šachový turnaj pro mládež. Chlapci a děvčata soutěžili ve věkové kategorii 2005 a mladší (25 účastníků) a v kategorii 2000 až 2004 (13 účastníků), přitom děvčata a chlapci hráli v těchto skupinách vždy společně. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol, s časovým limitem 2 x 20 minut.
Sokol Postoupky vyslal do soutěže celkem 6 chlapců a 1 dívku. Jako vedoucí šachové výpravy TJ Sokol Postoupky jsem vzal na tuto soutěž i dvě děti SVČ Šipka Kroměříž, Matěje Nepovíma a Evičku Dopitovou.

V kategorii mladších žáků zvítězil podle očekávání Dominik Večeřa (6/7), který byl nasazen do soutěže jako jednička a byl tudíž favoritem turnaje. Na 2. místě se umístil hráč ŠK Staré Město, Jan Vávra (5/7) a 3. místo zcela překvapivě obsadil náš Kubín Tomáš Daniel (5/7), když uhrál 5 bodů a prohru zaznamenal jen s Dominikem Večeřou. Na 11. místě ziskem 4 bodů, se umístila Amálka Žáčková, která také byla nejlepší z děvčat. Na 14. místě se umístil Nepovím Matěj (3,5/7), na 15. místě skončil Lukáš Vaňhara (3/7) a na 25. místě skončila Evička Dopitová (1/7).
V kategorii starších žáků zvítězil nejvýše nasazený Drábek Pavel ze ŠK Zlín-Malenovice (6,5/7). Na 2. místě se umístil Richvalský Patrik také ze ŠK Zlín-Malenovice (5/7). Na 3. místě skončil člen TJ Sokol Postoupky Jakub Vančura (5/7). Další hráči TJ Sokol Postoupky měli následující umístění: Vaňharová Lucie skončila na 6. místě (4/7) a současně vyhrála kategorii děvčat. Na 7. místě se umístil Rosťa Huňa.

Co říci závěrem? Pochvalu zaslouží všichni chlapci i děvčata, kteří se turnaje zúčastnili a dokázali tak, že se nebojí získávat zkušenosti na turnajích podobného typu. V tomto směru jsou příkladem všem ostatním chlapcům a děvčatům, kteří se z různých důvodů šachových turnajů neúčastní. V kategorii mladších žáků bylo vidět na šachovnicích hodně chyb a někde výsledek ovlivnilo i trochu štěstí. V kategorii starších žáků byly partie přece jen pohlednější, vzhledem k větší herní zkušenosti chlapců a děvčat. Poděkování patří všem rodičům, kteří své děti na turnaj doprovázeli (paní Žáčkové, paní Večeřové a panu Kubínovi), fandili svým dětem a přispěli tak k pěkné atmosféře turnaje. Na obrázcích dole jsou děti, které nás budou reprezentovat na 3. turnaji GP Zlínského kraje v Hošťálkové a které zaznamenaly na turnaji v Malenovicích výrazný úspěch.

Žádné komentáře:

Okomentovat