čtvrtek 30. června 2016

Mistrovství Visegradské čtyřky

Již podeváté se pořadatelé z Liptovské šachové školy rozhodli uspořádat šachový festival mládeže, který je štědře dotován z visegradských fondů. Pošesté se tohoto skvělého turnaje zúčastnila i omlazená výprava Sokola Postoupky. V krásném prostředí Aquaparku Tatranlandia v Liptovském Mikuláši se sešla silná mezinárodní konkurence hráčů z Polska, Slovenska, ČR, Maďarska a Ruska.

V turnaji do 15 let jsme měli ve hře tři hráče. Hrálo se švýcarským systémem na 9 kol tempem 2x90 minut na partii. Našim nejlepším hráčem byl David Opluštil (5 bodů), který obsadil desáté místo. V celém turnaji prohrál jen jednu partii, ale velký počet remíz mu vzal na naději na boj o medaile. Jeho mladší bratr Pavel byl v této kategorii nejmladší a tak se neočekával výrazný výsledek. Přesto se mu povedlo získat 4 body a spoustu zkušeností, které určitě využije v příštích letech. O sbírání zkušeností to bylo i v případě Rostislava Huni, který se tak významného klání zúčastnil poprvé. Se ziskem 2,5 může být relativně spokojen.

Další tři želízka v ohni jsme měli v kategorii do 9 let. Ta se hrála také švýcarským systémem na 9 kol, tempem 2x60 minut na partii. Nejvíce jsme si slibovali od Tomáše Daniela Kubína. Tento talentovaný chlapec má za sebou nedávné skvělé učinkování na M ČR do 8 let , kde skončil na výborném 9. místě. Na tomto turnaji se poprvé utkal s mezinárodní konkurencí. Nakonec z toho byla pěkná osmá příčka se ziskem 4 bodů. Jen o bod méně získal Daniel Böserle, který skončil na 12. místě. O příčku za ním pak skončil jeho mladší bratr Martin Böserle. Všichni tři se v průběhu turnaje výrazně zlepšovali a bylo na nich vidět, jak prospěšný turnaj to pro začínající šachisty je. Poděkovat musíme také trenérovi Mgr. Janu Štefkovi, který děti během turnaje připravoval. Všichni si kromě šachu užili i krásné okolní prostředí a samozřejmě neodolatelný Aquapark, který byl největším lákadlem. Doufáme, že příští rok, kromě turnaje jednotlivců, obsadíme i prestižní týmový turnaj a celkově bude naše výprava početnější.

 opl

Žádné komentáře:

Okomentovat