pátek 8. prosince 2017

1. GP v Malenovicích

Další ročník GP Zlínského kraje mládeže začal v Malenovicích svým prvním turnajem. Ve třech věkových kategoriích se sešlo na startu 102 hráčů do 14 let. Mezi nimi nechyběla početná výprava Sokola Postoupky. Jako každý rok jsme patřili k favoritům na medailová umístění. Ve všech kategoriích se hrálo švýcarským systémem na 7 kol.

V nejmladší kategorii do 10 let si výborně vedl Tomáš Daniel Kubín, který se ziskem 6,5 bodu obsadil druhé místo. O zisku stříbrné medaile rozhodlo až pomocné hodnocení, které měl horší než vítěz Jakub Matůš z Ústí. Bodované 13. místo ještě obsadil Thomas James McEvoy. Pěkně hráli také 16. Jakub Hubáček a 19. Martin Böserle.
Mezi dívkami potěšila svým výkonem teprve sedmiletá Julie Řezáčová, která vybojovala bronzovou medaili.

V kategorii do 12 let jsme měli největší želízko v ohni v podobě Amélie Žáčkové. Tato mladá slečna se vůbec se svými soupeři nepárala a v celkovém hodnocení skončila těsně čtvrtá. Jednoznačně však ovládla kategorii dívek a vybojovala tak zaslouženou zlatou medaili.
Mezi chlapci skončil nejlépe na 15. místě Martin Hubáček a na 19. místě Daniel Böserle.

V nejstarší kategorii do 14 let jsme měli hned dva první nasazené hráče. První nasazený Pavel Opluštil prošel turnajem jako nůž máslem a zvítězil ve všech svých partiích. S přehledem tak získal zlatou medaili. Druhý nasazený Dominik Večeřa v turnaji dvakrát zaváhal, ale nakonec přesto vybojoval bronzovou medaili. Filip Vrzal pak ještě obsadil bodované 13. místo.

Celkem tedy Postoupky vybojovaly dvě zlaté, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile, což je určitě pěkný výsledek, který se budou snažit ještě vylepšit na domácím únorovém pokračování GP v Bezměrově.

Žádné komentáře:

Okomentovat