neděle 17. prosince 2017

Talent CUP 2017

Od čtvrtka do neděle se konal v horském hotelu Petr Bezruč pod Lysou horou další ročník mezinárodního šachového turnaje Talent CUP. Pořadatelé z Beskydské šachové školy připravili tři turnaje dle věku.Celkově se této akce zúčastnilo přes 140 hráčů z ČR, Slovenska, Polska a Španělska.

V turnaji A do 15 let náš šachový oddíl Sokol Postoupky reprezentoval Pavel Opluštil. Ten podal pěkný výkon, ale zradila ho hra černými kameny. Ze čtyř partií s černými totiž uhrál jen půl bodu. Ze tří partií s bílými vytěžil 2,5 bodu. Celkové tři body ale byly pod jeho možnosti a celkové 32. místo ho určitě neuspokojilo.

V kategorii do 11 let jsme také měli jen jednoho zástupce Daniela Böserleho. Danovi se nepodařil začátek turnaje, když první tři partie prohrál. Postupně se však v turnaji zlepšoval, což potvrdil dvěma výhrami na závěr. Celkově tak získal čtyři body a konečné 24. místo.

V nejmladší kategorii do 9 let nás reprezentoval trojlístek nadějných šachistů.
Největší naděje jsme vkládali do Tomáše Daniela Kubína. A Tomáš zahrál velmi dobrý turnaj. Podle výkonu možná nejlepší ve své zatím krátké kariéře. Hrál velmi pěkné partie. Své soupeře většinou výrazně přehrál. Jednou se smířil s nerozhodným výsledkem. Jednou prohrál po tříhodinové partii po 100 tazích. Podruhé prohrál také v časově náročné partii dost nešťastně, když v jasně vyhrané pozici nenašel vítězné pokračování. Hlavně poslední partie byla plná pěkných kombinací. Zaslouženě tak získal 6,5 bodu a skončil na skvělém šestém místě.
Druhým účastníkem této kategorie byl Thomas James McEvoy. Tommy střídal velmi pěkné partie s těmi méně povedenými. Hlavním jeho nedostatkem byla příliš rychlá hra. Na to doplatil zejména v poslední partii, kterou rychle prohrál. Připravil se tak o lepší výsledek. I tak jeho pět bodů stačilo na velmi dobré 18. místo.
Třetím našim hráčem byl Martin Böserle. Ten hned v prvním kole sehrál výbornou partii, kterou dovedl do vítězného konce. Bohužel na svůj výkon v průběhu turnaje nedokázal navázat. V partiích sice dobře hospodařil s časem. Ale příliš často věnoval soupeřům nějakou tu figuru, někdy i dámu. Přesto ve druhém kole zahrál premiérově na on-linech na třetí šachovnici. Několik dalších dobře rozehraných partií nedokázal v rozhodujících okamžicích dohrát do vítězného konce. Přesto vybojoval cenné tři body. Celkově byla naše výprava úspěšná, především díky Tomáši Kubínovi, který svou hrou velmi potěšil.

Žádné komentáře:

Okomentovat