pondělí 26. března 2018

Grand Prix Staré město

Třetí turnaj série Grand Prix Zlínského kraje se odehrál ve Starém Městě. Celkem se na této akci sešlo přes 120 účastníků. Mezi nimi nechybělo 15 hráčů Sokola Postoupky. Hrálo se švýcarským způsobem na 7 kol, tempem 2x15 minut + 5 s za tah. Účastníci byli rozděleni do tří kategoriích podle věku.

V nejstarší kategorii do 14 let jsme měli několik želízek v ohni. Nejlépe si vedl Dominik Večeřa, který obsadil čtvrté místo. Šestý skončil Adam Vylíčil (Morkovice), osmý Matyáš Dvořáček a devátý Pavel Opluštil (všichni Postoupky). Ještě na bodovaném třináctém mstě skončil Filip Vrzal.
Vítězem se stal domácí Vlastimil Babula, před Viktorem Šimkem (Zlín) a Londinem (Vacenovice).

V kategorii do 12 let jsme nějaké zázračné výsledky neočekávali. Přesto se hned trojici našich hráčů podařilo skončit na bodovaných příčkách: 11. Daniel Böserle, 12. Martin Hubáček, 14. Matyáš Řezáč.
Mezi dívkami pak vybojovala stříbrnou medaili Amélie Žáčková.

Na ni pak úspěšně navázal v kategorii do 10 let Tomáš Daniel Kubín, který suverénně vyhrál celý turnaj a získal zlato. Na bodovaných příčkách ještě skončili Thomas James McEvoy (8.) a Martin Böserle (10.).
Mezi dívkami pak Julie Řezáčová obsadila pěkné páté místo.

Úspěšné vystoupení hráčů a hráček Postoupek pak potvrdilo celkové vítězství v soutěži družstev.

V celkovém pořadí GP je pořadí následující.
V kategorii H14: 1. Dominik Večeřa 48, 2. Pavel Opluštil 46. 5. Adam Vylíčil 34, 7. Matyáš Dvořáček 22, 17. Filip Vrzal 6 O vítězi se rozhodne v posledním turnaji, ale oba dva první hráči si zajistili již nyní postup na MČR.
V kategorii H12: 13. Matyáš Řezáč 8, 15. Martin Hubáček 6, 17. Daniel Böserle 5. V kategorii dívek vede Amélie Žáčková (26), která sice ještě může o celkové vítězství přijít, ale o postup na MČR již nepřijde.
V kategorii do 10 už je o celkovém vítězi rozhodnuto. Tomáš Daniel Kubín už nemůže být předstižen. Výborné šesté místo drží Thomas McEvoy, 14. místo Martin Böserle a 21. Jakub Hubáček.
V celkovém pořadí týmů mají Postoupky nad svými tak vysoký náskok, že je velmi pravděpodobné, že celou soutěž poprvé v historii vyhrají.

Žádné komentáře:

Okomentovat