úterý 22. června 2010

Mistrovství V4

konečné pořadí

Od pátku 18. do pondělí 21. června se minivýprava Sokola Postoupky zúčastnila Mistrovství Vyšegrádské čtyřky ve slovenském Liptovském Mikuláši. Letos nás v turnaji do 11 let reprezentovali Filip Zavadil, David a Pavel Opluštilovi. Pro všechny tři to byla již druhá účast na tomto festivalu. Turnaj se hrál švýcarským systémem na 9 kol, tempem 2 x 50 minut + 10 sec na tah a zúčastnilo se ho 60 hráčů z 8 států.

Šestiletý Pavlík byl vůbec nejmladším hráčem celého festivalu, přesto se mu podařilo získat velmi pěkných 2,5 bodu a ve své kategorii do 7 let skončil na výborném čtvrtém místě. K medaili měl opravdu velmi blízko.
David po úvodní zbytečné porážce se přece jen vzchopil a dokázal se dlouho držet v první polovině startovního pole. Bojovnost prokázal v šestém kole, kdy vydřel důležitou remízu. Výhrou v posledním kole nad polskou favoritkou pak poskočil na konečnou 20. příčku. V kategorii do 9 let napodobil svého bratra a také on obsadil výborné čtvrté místo.
Filip odehrál turnaj bez výraznějšího výsledku. Nevyužil dobře rozehraných partií a tak ziskem 4 bodů obsadil 38. příčku v celkovém hodnocení a 17. místo v kategorii do 11 let. Turnaj jsme si zpestřili výletem do nedaleké Tatranlandie a děti byly po všech stránkách s turnajem spokojeny.

Žádné komentáře:

Okomentovat