středa 9. června 2010

MČR družstev starších žáků – Seč 2010

I přes některé komplikace jsme se všichni v pořádku dostali do Junior centra v Seči, kde se turnaj konal. Samozřejmě první naše činnost byla oblíbená hra šachistů - fotbálek, který byl důležitý pro klidnou a tvrdou noc.
Byli jsme nasazení v první polovině startovní listiny (24/53). Bojovali jsme ve složení Palášek, Navrátil, Netušil, Ladický, Indra a Šimčáková
Ve stručnosti o výsledcích: 1. kolo – Vsetín - 4,5:1,5, 2. kolo –Grygov - 3:3. Ve 3. kole přišla jediná naše vysoká porážka 6:0. Ve 4. kole jsme hodili prohru za sebe a nabrali novou sílu. Vyklubala se vysoká výhra 6:0. 5. kolo - 3:3. 6. kolo bylo pro mě zklamáním - 3:3, výsledek bych před zápasem bral, jenže po zápase jsem úplně nadšený nebyl. Myslím, že měli na víc. Další tři kola nás čekala další den, což bylo určitě dobře, protože jsme byli unaveni včetně mě a paní Ladické. Večer nás čekal tradiční program - fotbálek a rozbor partií. V neděli ráno už v 8 hodin jsme nabrali novou sílu a v 7. kole soupeři z Ústí neměli šanci - 5,5:0,5. V 8. kole jsme též hráli pěkné šachy a vyhráli 4:2 nad Mostem „B“. Po 8. kole jsme se objevili na 14. místě a dokonce jsme dostali relativně hratelného soupeře Kobylisy „A“ (byli nasazeni o jedno místo hůř). Bohužel pro mě velké zklamání bylo, když výsledek dopadl 4,5:1,5. Kdybychom vyhráli jsme na 9. místě nakonec jsme obsadili 17. místo.
Nyní bych chtěl zhodnotit jednotlivé hráče.
Honza Palášek (6/9) na 1. šachovnici se ukázal jako správná volba. Myslím si, že může být zaslouženě spokojený.
Marek Navrátil (4,5/9) Marek hrál pěkné šachy, bohužel častokrát přišla nepřesnost, která nabourala celou jeho hru na šachovnici a to co si za dlouhý čas přemýšlení vybudoval za jeden tah ztratil.
Honza Netušil (4,5/9) na 3. desce to neměl vůbec jednoduché. Podal průměrný výkon. Možná jenom jedna připomínka: Myslím, že chyběla vetší bojovnost a chuť po vítězství.
Milan Ladický (5,5/9) střídal jasné chvilky s temnými. I tak se nemusí za svůj výsledek stydět. Myslím, že chybí herní praxe.
Pepa Indra (5,5/9) Pepovy partie jsem moc neviděl, jelikož byl unavený, převlečený v pyžamu a nechtěl rozebírat své partie. Po menším přemlouvání jsem usoudil, že ho nechám na pokoji a ať si spíše odpočine na další den.
Julča Šimčáková (4,5/9) Julča hrála lépe než její soupeři, jenže někteří soupeři ji poráželi kvůli zbytečným hrubkám. Dokázala rozestavět své figury velmi krásně, ale výsledky ji brzdily taktické obraty.
Na letošním ročníku bylo rekordních 401 hráčů, což poukazuje na prestiž turnaje. Doufám, že každému se líbilo a získal nové zkušenosti.
Martin Dvořák

Žádné komentáře:

Okomentovat