neděle 31. května 2009

MČR družstev starších žáků

O posledním květnovém víkendu se naši reprezentanti zúčastnili MČR družstev starších žáků v Seči. Družstvo bylo oproti loňskému roku značně obměněné. Byli zde tři nováčci, ale jen pro A-družstvo. Protože všichni již v předchozích letech hráli za "Béčko". Proto se očekávalo spíše umístění kolem 15. místa. Družstvo pod vedením Olgy Ryšavé mělo jednu velkou přednost, a to bojovnost. Bojovali všichni až dokonce a při troše štěstí z toho mohlo být nejlepší umístění našeho družstva v historii naší účasti na Zaječicích. Konečné 17. místo musíme hodnotit velmi pozitivně.

Na první šachovnici opět stejně jako loni nastupoval Jan Palášek. Honza střídal trochu slabší okamžiky s vynikajícími. Škoda proher v prvním a posledním kole se slabšími soupeři. Ale jinak zisk 4 bodů se na 1. desce vždy cení.
Na druhé šachovnici hrál Jan Ryšavý a nebýt toho politováníhodného spadlého praporku v posledním kole, tak to byl výborný výkon. Šest bodů a řada pěkných partií, na které se dalo dívat, jen potvrdilo Honzovu stále se zvyšující kvalitu.
Na třetí šachovnici hrál náš stálý host Martin Stachoň - největší opora týmu. Zisk 7,5 bodu je opravdu famózní. Doufám jen, že za nás bude hostovat i v příštím ročníku 1. ligy.
Na čtvrté šachovnici měl nelehkou úlohu Josef Indra. Pepa hraje velmi pěkné šachy, ale řadu skvěle rozehraných partií ještě nedokáže dovést do vítězného konce. Jeho 3,5 bodu není úplně uspokojivých, ale hrou docela přesvědčil, že se z něho pomalu stává další opora týmu.
Na 5. šachovnici hrál Milan Ladický. Vybojoval 5 bodů, což vůbec není špatné. Velká škoda je ovšem jeho "nevynucených" chyb, kdy v jasně vyhrané pozici dá soupeři zadarmo figuru, a to ještě s lišáckým úsměvem na rtech.
Poslední šachovnice zbyla na naši princeznu Julinku Šimčákovou. Turnaj rozehrála solidně. Také se ovšem nevyvarovala zbytečných chyb, jako Milan. Některé její partie ovšem byly na druhou stanu zahrány velmi zkušeně. Bohužel, závěr hrála pod dojmem zbytečných porážek velmi špatně a tak 2,5 bodu lze přičíst tzv. nováčkovské dani. Pozitivní bylo, že byla na sebe hodně naštvaná a příště to bude určitě lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat