pondělí 22. června 2009

Mistrovství V4

V Liptovském Mikuláši proběhlo za účasti 186 hráčů ve třech turnajích Mistrovství Vyšegradské čtyřky. Náš oddíl reprezentovala čtveřice hráčů v turnaji jednotlivců do 11 let.

Výborně turnaj odstartoval Filip Zavadil. Porazil i svého oddílového kolegu Milana Ladického. Po pěti kolech měl 4 body a výborně rozehraný turnaj. Bohužel, dokonce turnaje žádný další bod již nepřidal a tak se celkově propadl na 43. místo. V kategorii do 9 let to bylo pěkné 10. místo. Přesto je velká škoda prohry v posledním kole, kterou se připravil o 4. místo v kategorii. Davida Opluštila nezastihl turnaj v dobré formě. Jedinou pěknou partii sehrál ve 4. kole. Tu ale nakonec po 2,5 hodinách v těžké koncovce prohrál. Jinak dokázal prohrávat i jasně vyhrané partie a nic světoborného nepředvedl. Vybojoval jen 4 body a celkové 45. místo. V kategorii do 9 let to bylo pak 11. místo. Pavel Opluštil byl vůbec nejmladším hráčem turnaje. Přijel především sbírat zkušenosti, které platil svými prohrami. Svůj odvážný plán - vybojovat dva body, se mu nepodařilo splnit a skončil s jedním bodíkem na chvostu pořadí. V kategorii do 7 let pak skončil na 8. místě. Největší hvězdou výpravy pak byl Milan Ladický. Nevyhnul se slabším chvilkám, ale postupně hrál stále lépe. Vše pak vyvrcholilo v závěrečném kole, kde v ostré partii dokázal krásně porazit talentovaného Frantu Mrkúse (2. nasazený). Zisk šesti bodů a konečná 15. příčka je v těžké konkurenci výborný výsledek. V kategorii do 11 let to dokonce bylo skvělé 9. místo.
Prostředí bylo v Liptovském Mikuláši pěkné. Strava nic moc a počasí dost mizerné. Přesto si kluci mohli užít bazénu přímo v Mikuláši a hlavně Termálné kúpalisko v Bešeňové s tobogánem. To byl pro děti asi větší zážitek než samotný turnaj.

Žádné komentáře:

Okomentovat