neděle 18. října 2009

RS 1. kolo Junior Postoupky - ŠK Loukov

Nově vybudované družstvo Junior Postoupky má za sebou úspěšnou premiéru. Družstvo má na soupisce pouze čtyři dospělé a jinak jsou zde hráči mladší 14 let.

V původní nominaci došlo na poslední chvíli ke změně, která se ukázala jako rozhodující. Místo Filipa Zavadila nastoupil Ing. Medek. No vzhledem k tomu, že jsem pro něho musel jet, tak spíš ještě později. Ztratili jsme tím oba asi 20 minut ze svého času. Mezitím naši mladí borci už dokázali srdnatě bojovat a své zarostlé soupeře dokázali vesměs přehrát. Kromě Honzy Netušila (4), který si stále vážné partie plete s bleskovkou, stáli všichni lépe a dokonce někteří již měli pěšce navíc. Vypadalo to tak na 6:2 pro nás.

Bezchybný výkon podal Mira Rakušan (8), který svého zkušenějšího soupeře přímo rozdrtil a získal tak první bod. 1:0. Vzápětí ovšem zcela nečekaně podlehl svému soupeři Marek Navrátil (7) a bylo srovnáno 1:1. Pak zvítězil Míša Richter (3), když svému soupeři dokázal, že jezdec v rohu šachovnice, není nejlepší a v koncovce ho vyučil. 2:1. Další nečekaný bod získali hosté, když se vzdal David Opluštil (5) svému soupeři s pěšcem míň. Po bližším prozkoumání pozice, ovšem byla kapitulace oprávněná. 2:2. Poprvé do vedení se hosté dostali poté, co se konečně vzdal v beznadějné pozici Honza 2:3. Nadějnou partii postupně kazil Pepa Indra (6) až z toho byla remíza s nestejnobarevnými střelci. 2,5:3,5. Tím junioři dohráli a na scénu se dostavili senioři.
Můj soupeř (1) se zdánlivě dlouho držel ve stísněné pozici. Ovšem jakmile došlo na taktiku, odevzdal dva pěšce. Zbývalo jen vyřešit přechod do jasně vyhrané koncovky. Vedle (2) zatím Ing. Medek dokazoval soupeři, že je v koncovce lepší střelec než jezdec. Můj soupeř se mi konečně vzdal a bylo to 3,5:3,5. Méďa o své pravdě přesvědčil i soupeře, který musel kapitulovat a tím jsme dosáhli celkového vítězství 4,5:3,5. Pro nezasvěcené jistě překvapivý výsledek, ale, po průběhu partií, určitě zasloužený.

-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat