neděle 5. září 2010

Memoriál Tomáše Baštince


Již 9. ročník memoriálu Tomáše Baštince se uskutečnil v příjemném prostředí kulturního domu v Bezměrově. Letos sešlo 63 šachistů z 20 oddílů z celé republiky. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol, hracím tempem 2x20 minut na partii. Turnaj se hrál zároveň jako regionální přebor jednotlivců a také jako otevřený přebor Sokolské župy Hanácké v rapid šachu.
Stejně jako v uplynulých dvou letech se stal vítězem šestnáctiletý IM Vojtěch Plát (TŽ Třinec), který tak doplnil svůj zlatý hattrick. V turnaji získal 6,5 bodu a s náskokem celého bodu získal pohár pro vítěze. Na druhém místě zcela nečekaně a trochu se štěstím skončil Jiří Stehlík (Sokol Kolín) a bronzovou medaili vybojoval Petr Kičmer (Baník Havířov). Stejného počtu 5,5 bodu ještě dosáhli čtvrtý František Vrána (ŠK Staré Město), pátý Petr Koutný (ŠK Zlín), šestý Tomáš Cagašík (Spartak Přerov) a sedmý Tomáš Kapusta (ŠK Staré Město).
V kategorii dorostu skončil na druhém místě, za nedostižným Vojtou Plátem, Martin Stachoň (Slavia Kroměříž, 3,5) a třetí místo vybojoval Václav Fridrich (Fatra Napajedla, 3). V kategorii starších žáků byl nejlepší Jan Palášek (4), před Markem Navrátilem (3,5) a Michalem Scheichenostem (3). Kategorii mladších žáků pak ovládl Filip Zavadil (3), před Miroslavem Rakušanem a Janem Polišenským (oba 2), všichni z pořádajícího oddílu TJ Sokol Postoupky. Domácí také vesměs ovládli další kategorie.
V regionálním přeboru byl nejlepší Martin Dvořák, před Miroslavem Firychem (Slavia Kroměříž) a Martinem Bačákem. V Přeboru Sokolské župy Hanácké zvítězil opět Martin Dvořák, před Martinem Bačákem a Radkem Holmanem (Sokol Holešov). Mezi ženami zvítězila již tradičně Zdena Blumelová (Slavia Kroměříž), před Janou Zpěvákovou (ŠK Staré Město) a Julií Šimčákovou (Sokol Postoupky). V seniorské kategorii si cenu odnesl pan Emil Macura (ZLÍNTERM Zlín), druhý skončil Zdeněk Chmelař (Sokol Vizovice) a třetí František Vykydal (Loko Brno). Nejmladším hráčem turnaje se stal teprve šestiletý Tadeáš Šruc z pořádajícího oddílu.
-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat