čtvrtek 14. července 2011

Mufloni jdou do boje!!!

flame

Fanděte nám!

Výsledky na Chess-Results

4 komentáře:

  1. Díky Marťo za uveřejnění!

    Pro fanoušky doplním, že startovní listina bude známa asi až těsně před prvním kolem, které začíná dnes v 17 h. A podle sestav z loňska bychom měli být okolo půlky (!), což může znamenat zajímavé první kolo :-).

    Martin

    OdpovědětVymazat
  2. Internet tu vždy chvíli jde a chvíli nejde, pokusím se o expresní reportáž:

    První soupeř našeho družstva vesměs prvotřídních muflonů (I.VT) - druhý nasazený Trutnov A, s velmistrem a třemi mezinárodními mistry v základu! Cílem bylo, kolo si užít a zkusit něco vyválčit. Partie chronologicky, podle toho, jak skončily:

    Navrátil-FM Vojta, 2368. Hra vypadala dynamicky a normálně, ale najednou bylo v 15. tahu hotovo. Mára nachystal manévr a stav figurek po jeho provedení počítal až po jeho provedení.
    Kolomazníková-IM Neuman, 2454. IM Neuman nedávno prohrál v Klatovech po více než 100 partiích bez porážky, tak Barča měla unikátní šanci využít tohoto poklesu formy :-)). Nevyužila ji a byla usušena, v tzv. variantě Jindry Nováka (e4 d6 d4 Jf6 Jc3 e5 de de Dxd8).
    IM Konopka, 2435 - Večeřa. Večis se zahájení vyšel hezky a v ostré pozici vymyslel ztrátu figury. Tu však viděli všichni kromě soupeře, tak se hrálo dál, a Večis, s obětovaným materiálem k dobru, pak nepřežil útok na královském křídle.
    GM Jaracz, 2575 - Dungl. V sicilském urychleném drakovi hrál můj soupeř hlavní variantu - a tak jsem ze zahájení vyšel trochu hůř, ale docela dobře. Pak jsem ubránil tlak na krále a dostal se do zhruba vyrovnané koncovky (D+V+4p na obou stranách). Pozici, kterou by velmistr s Rybkou, myslím, udržel (i když kdo ví, že..) jsem pokazil tak, že by ji nade mnou vyhrál snad i hráč 2000.

    Prohra nás mrzí a mě asi nejvíc. Na druhé straně, vzpomínka na krásný zážitek ze zápasu s velmistrem asi brzo nad špatným dojmem z pokažené partie převáží. Jdu spát, zítra mě čeká práce, zbytek výpravy je v kině na Harry Potterovi - a třeba od něj nějakou magii, zítra je čekají papírově slabší (ale rozhodně ne slabé) Polabiny C.

    Váš Martin

    OdpovědětVymazat
  3. Adresa s výsledky v článku je nefunkční, jsou na adrese:
    http://chess-results.com/tnr53044.aspx?lan=5

    J.N.

    OdpovědětVymazat
  4. Odkaz jsem opravil. A trochu se snažte, ať nemusím rolovat myší tolik dolů.
    mm

    OdpovědětVymazat