středa 10. dubna 2019

KP starších žáků 2019

Mladí hráči Sokola Postoupek se zúčastnili krajského přeboru starších žáků 2019, jehož vítěz postupuje do 1.ligy dorostu. Tohoto turnaje se účastnilo 10 pětičlenných družstev z celého Zlínského kraje a hrálo se systémem každý s každým tempem 2 x 30 min + 30 s za tah.

Sokol Postoupky reprezentovali následující hráči: Adam Vylíčil, Dominik Večeřa, Pavel Opluštil, Tomáš Daniel Kubín, Matyáš Dvořáček, Filip Vrzal, Thomas James McEvoy a jako hosté byli přizváni Lukáš Macháček a Petr Novotný.
V prvním kole hráči Postoupek nastoupili proti ŠK Zlín Malenovice B a přehráli je poměrem 3,5:1,5. V druhém kole na ně čekala silná sestava ŠO Kunovice, která byla hlavním adeptem na postup. V tomto kole Lukáš Macháček a Adam Vylíčil prohráli na prvních dvou šachovnicích, nicméně Dominik Večeřa a Tomáš Daniel Kubín vyhráli na třetí a čtvrté šachovnici. Rozhodovalo se tedy na 5. šachovnici, kde Thomas McEvoy hrál s přibližně stejně silným soupeřem, nicméně Tommy si asi spletl tempo hry a odehrál v podstatě blitzovou partii místo pomalého tempa. Prohrál a tím Postoupky prohrály v poměru 2:3. Dalším soupeřem ve třetím kole jim bylo družstvo ŠK Staré Město C, které celkem rychle deklasovali v poměru 5:0. Ve čtvrtém kole jsme nastoupili proti DDM Slavičín, který nastoupil ve 4 hráčích a jak se ukázalo, pátý kontumační bod byl ten, který rozhodl, neboť překvapivě na 1. šachovnici pokazil partii Adam a na 4. šachovnici i Matyáš. Tomáš a Dominik ale vyhráli, a tak konečný stav byl nakonec 3:2 pro Postoupky. V pátém kole jsme měřili síly s družstvem ŠK Staré Město D a byla to jednostranná záležitost s výsledkem 5:0 pro Postoupky. Pro 6. kolo nám los přiřknul soupeře v podobě družstva ŠK Zlín a po bitvě na všech šachovnicích jsme nakonec vyhráli v poměru 3:2, když Adam s Dominikem remizovali, Tomáš s Petrem vyhráli a Matyáš svoji partii po hrubé chybě prohrál. Po 6. kole jsme figurovali na 3. místě s 15 body za vedoucími Kunovicemi (18 bodů) a druhou Zbrojovkou Vsetín A (15 bodů). V 7. kole hráli Postoupky se Zbrojovkou Vsetín C a jednoznačně je porazili 5:0. V 8. kole se hrálo o 2. místo se Zbrojovkou Vsetín A a po trpělivém výkonu Postoupky vyhráli poměrem 3:2, kdy Adam, Dominik vyhráli, Tomáš a Petr remizovali a Filip díky přehlédnutí vazby prohrál. V posledním 9. kole jsme nastoupili proti Zbrojovce Vsetín B a po celkem hladkém průběhu všech partií Postoupky vyhráli 5:0.

Celkově tedy mladý tým Sokola Postoupek získal 24 bodů a obsadil krásné 2. místo. ŠO Kunovice nepoznal v celém průběhu hořkost porážky (27 bodů), zaslouženě vyhrál a vybojoval si postup do 1. ligy dorostu. Třetí skončilo družstvo ŠK Zlín s 19 body.

O jednotlivé body se zasloužili hráči následovně:

Adam Vylíčil získal 6,5 bodu z 9 partií (6 výher, 1 remíza, 2 prohry).

Dominik Večeřa – 8,5bodu z 9 partií (8 výher, 1 remíza)

Tomáš Daniel Kubín – 8,5bodu z 9 partií (8 výher, 2 remíza)

Pavel Opluštil – 1,5bodu ze 2 partií (1 výhra, 1 remíza)

Petr Novotný – 5,5bodu z 6 partií (5 výher, 1 remíza)

Matyáš Dvořáček – 3 body z 5 partií (3 výhry, 2 prohry)

Thomas James McEvoy – 1 bod ze 3 partií (1 výhra, 2 prohry)

Filip Vrzal – 0 bodů z 1 partie

Lukáš Macháček – 0 bodů z 1 partie

1 komentář:

  1. http://sachy.slavia-km.cz/2019/04/10/zhodnoceni-sezony-20182019-v-podani-cecka/

    Jánek versus Opluštil

    OdpovědětVymazat