středa 2. prosince 2009

1. liga dorostu opět v Postoupkách

V sobotu 28. listopadu se v Postoupkách odehrála další dvě kola 1. ligy dorostu. Naše dvě družstva měla za soupeře dvě družstva ze spodní poloviny tabulky. Rošáda Prostějov přijela pouze v pěti a nastoupila nejdříve proti našemu A-družstvu. Zbyněk Šonský (6), který opět musel zaskakovat za hráče základní sestavy si tak připsal premiérový bod. Ovšem další výsledky nebyly příliš lichotivé, když velmi rychle prohrál David Opluštil (4) a chvíli po něm i Julie Šimčáková (5), která vlezla do matu. Vyrovnat na 2:2 se bez větších problémů povedlo Janu Paláškovi. A o výsledku se tak rozhodovalo na prvních dvou deskách. Martin Stachoň (2), měl dlouho výhodu figury a čekalo se na to, až se soupeř rozhodne vzdát. Na jedničce nám tedy stačila půlka k celkovému vítězství. Jan Ryšavý ovšem potvrdil, že marně hledá formu. Přehlídnutím triviálního matu partii prohrál a "zařídil" tak ztrátu dvou bodů po remíze 3:3.
Ve druhém zápase hostilo naše B-družstvo rezervu Durasu Brno. Šlo o utkání v boji o záchranu. Zápas se nejdříve  pro nás vyvíjel velmi příznivě. Michal Scheichenost (5) snadno vyhrál a vedli jsme 1:0. Avšak jasnou remízu "odmítl " Jan Polišenský (6) a zbytečně prohrál 1:1. Miroslav Rakušan (4) nesehrál dobrou partii a soupeř ho za to potrestal 1:2. Naopak velmi dobře zahrál Marek Navrátil (3) a vyrovnal na 2:2. První bod v lize si připsal i Jan Netušil (2) a vedli jsme 3:2. Michael Richter(1), ale neudržel horší koncovku a tak jsme jen remizovali 3:3.

Odpolední kola nám přinesla více štěstí i bodů. Duras Brno "B" proti našemu "A" změnil sestavu, čímž nám hodně pomohl. S dopolední sestavou by měli asi naši hráči větší problémy. Svůj druhý bod si proti slabému soupeři připsal Zbyněk Šonský (6). Dobře rozehranou partii ovšem pokazila Julie Šimčáková (5) a bylo vyrovnáno. Velmi brzy však zvítězili Martin Stachoň (2) a Jan Palášek (3). Další bodík přidal i David Opluštil (4) a na konečný stav 5:1 upravil Jan Ryšavý (1). Že dopolední remíza s Prostějovem byla zbytečná ztráta, potvrdilo v souboji se stejným soupeřem naše B-družstvo. Jan Polišenský (6) si připsal kontumační výhru. Pak ovšem celý zápas zdramatizoval Michal Scheichenost , když si z figurou víc, nechal dát dvoutahový mat, 1:1. Jan Netušil nenavázal na svůj dopolední výkon a hodně rychle prohrál. I tak další partie vypadaly nadějně. Marek Navrátil (3) si po troše zaváhání připsal další vítězství 2:2. Mirek Rakušan (4) svému soupeři nedal žádnou šanci 3:2 a první vítězství v soutěži zařídil remízou Michael Richter (1)  3,5:2,5.

Po pátém kole jsou tak Postoupky "A" s 10 body na třetím místě a Postoupky "B" s 5 body na 7. místě.

Žádné komentáře:

Okomentovat