neděle 21. října 2012

RP: Junior Postoupky – TJ Bystřice p/H B 4,5:3,5

Dnes zahájilo svou soutěž i naše poslední družstvo - JUNIOR (C) v regionálním přeboru Kroměříž.
Družstvo vedl ing. Medek, za což mu je potřeba poděkovat. Nastoupili jsme opravdu v juniorské sestavě, když nejstaršímu hráči bylo 16 let a nejmladšímu 11.
1. Jan Palášek, 2. Miroslav Rakušan, 3. Jan Netušil, 4. Michal Scheichenost, 5. David Opluštil, 6. Pavel Večeřa, 7. Filip Zavadil, 8. Jan Polišenský.
K průběhu zápasu jen tolik, že jsme asi za hodinu prohrávali 0:2, když svou "formu" potvrdili Michal (4) a David (5). Oba své slabší soupeře nejprve mírně přehráli, aby po katastrofálních chybách odevzdali body soupeřům. Ostatní šachovnice vezmeme popořadě. Na 1. šachovnici podal brilantní výkon Honza. Jaký rozdíl oproti minulému týdnu, kdy si ani neťukl? Nyní svého soupeře vyloženě smetl. Na druhé desce byl podobný scénář. Mira svého soupeře dokázal přehrát a zaslouženě zvítězil. Na třetí šachovnici již to tak jednoznačné nebylo. Ze zahájení nevyšel Honza dobře a spíše tahal za kratší konec. Jeho papírově silnější soupeř ovšem kombinačně na výši nebyl a ztratil figuru. I přes dost kostrbaté provedení se Honzovi nakonec v  koncovce podařilo soupeře udolat. O 4. a 5. šachovnici již řeč byla. Na 6. hrající malej Večis stál opět ze zahájení na výhru. Ovšem někde to pokazil stejně jako zápis, který byl nerozluštitelný. Na 7. desce hrající Filip svého soupeře kombinačně přehrál, a díky tomu získal figuru. V okamžiku kdy měl soupeře dorazit, přehlédl vyhrávající pokračování a raději vyměnil dámy. Přešel do těžké koncovky, kterou zase nezahrál kdovíjak dobře a nakonec byl rád za remízu, když mu zůstal pouze střelec proti věži. Na poslední desce hrál 80tahovou partii Poliš. Také on by se měl vrátit do 1. třídy a naučit se zapisovat partie. Z jeho partiáře je od 20. tahu pouze guláš. Za to si  můžeme za odměnu vypočítat nějaký zajímavý početní úkol, který Honza řešil při partii a zapsal si ho přímo na partiář. Možná proto mu tam chybělo pár nezapsaných tahů.
Celkově jsme mohli získat daleko víc bodů, takže výhra byla naprosto zasloužená. Ovšem nutno dodat, že soupeř patří do dolní poloviny tabulky a příště nás čeká náročnější úkol.
opl

Žádné komentáře:

Okomentovat