sobota 16. ledna 2010

Okresní žákovská liga v Postoupkách

Po velmi dlouhé době se uskutečnil turnaj Okresní žákovské ligy v Postoupkách. Popravdě si nepamatuju, kdy to bylo naposled. Ve dvou hracích místnostech se sešel letos rekordní počet startujících 35 hráčů z osmi oddílů okresu Kroměříž. Až na malé výjimky se turnaje zúčastnila většina hráčů domácího oddílu.

V kategorii starších žáků dosud suverénní Marek Navrátil tentokrát nestačil na Honzu Netušila, který s plným počtem bodů v turnaji zvítězil. Třetí skončil Pavel Večeřa, který měl stejně jak Marek 5,5 bodu. Tomu, že skončil v turnaji až třetí, může "poděkovat" Milanovi Ladickému, který v posledním kole prohrál na čas vyhranou partii a tím otočil pořadí na druhém a třetím místě. Další naši hráči si vedli také obstojně: 4. Vít Krejčí, 6. Michal Scheichenost 8. Julie Šimčáková a 9. Milan Ladický. Což znamená, že se mezi naše hráče dostali jen dva z jiných oddílů. Dost jednoznačná převaha nad "zbytkem světa".
V celkovém hodnocení této kategorie se již pořadí z předešlých turnajů neměnilo. Jasným vítězem byl Marek Navrátil, druhé místo si pojistil Honza Netušil a třetí zůstal Míša Scheichenost. I další pořadí ovládli naši hráči: 4. Milan Ladický, 6.Vítek Krejčí, 7. Pavel Večeřa a 8. Zbyněk Šonský. Mezi dívkami dominovala Julča Šimčáková, která neměla rovnocennou soupeřku.

Kategorii mladších žáků s plným bodovým ziskem ovládl Miroslav Rakušan. Za ním byla situace vyrovnaná díky zbytečným ztrátám Davida Opluštila a Honzy Polišenského. A tak se před oba dostal ještě Michal Úlehla z Litenčic. Nejmladší účastník turnaje Pavel Opluštil získal dva body a zanechal za sebou dokonce dva soupeře. Lenka Navrátilová pak byla jedinou a zároveň nejlepší dívkou.
V celkovém hodnocení ovšem opět naši hráči ovládli medailové pozice. Vítěz předchozích tří turnajů Filip Zavadil již nemusel v posledním turnaji vůbec hrát. Druhé místo si pojistil Mirek Rakušan a bronz vybojoval Jan Polišenský a šestý skončil David Opluštil. Mezi dívkami zvítězila Lenka Navrátilová.

Celkem náš oddíl vybojoval v posledním turnaji OŽL 4 zlaté, 1 stříbrnou a 2 bronzové medaile.
V celkovém hodnocení OŽL pak to bylo ještě o jednu medaili víc: 4 zlaté, 2 stříbrné a 2 bronzové.

V. Opluštil

Žádné komentáře:

Okomentovat