pondělí 17. května 2010

2. ročník Memoriálu Vratislava Hory

Podruhé se sjela do Hluku dorostenecká a žákovská družstva k mezinárodnímu turnaji k uctění památky vynikající trenéra mládeže Ing. Vratislava Hory. Velkolepě uspořádaná akce přilákala na start celkem 40 čtyřčlenných družstev z ČR, Slovenska, Polska a Maďarska. Turnaj se hrál švýcarským způsobem na 9 kol tempem 2x25 minut na partii.

V silném poli startujících nechyběla ani dvě družstva Sokola Postoupky. V dorostenecké kategorii nás reprezentovalo družstvo ve složení Martin Stachoň (5,5 bodu), Jan Palášek(6), Jindřich Ryšavý (5) a Jan Netušil (3,5). Ze sestavy těsně před turnajem vypadl pro vážnou nemoc Jan Ryšavý a tak družstvo odjíždělo značně oslabeno. Přesto konečné 11. místo je v silné konkurenci velmi pěkný výsledek.
V žákovské kategorii nás reprezentovalo družstvo ve složení Miroslav Rakušan (3,5), Vít Krejčí (4), Michal Scheichenost (4) a Jan Polišenský (4). I toto družstvo podalo dobrý výkon a obsadilo krásné deváté místo. Všem hráčům děkuji za výbornou reprezentaci našeho oddílu a oběma vedoucím za bezproblémové vedení družstev.
Celkovým vítězem se stalo družstvo Slavie Orlová a v žákovské kategorii Loko Brno.
-opl-

fotografie

3 komentáře:

  1. Připojuji pár postřehů k výkonu našeho „B“ družstva v turnaji.Turnaj se odehrál v příjemném prostředí sportovní haly areálu TJ Spartak Hluk.Jako laik se nebudu vyjadřovat ke hře jednotlivců,ale k mému celkovému dojmu ze hry celého družstva.V něm panovala bojová nálada a kluci se snažili a dělali,co se dalo.Se soupeři z kategorie U12 neměli větších problémů a kromě posledního zápasu,většinou s přehledem vítězili.Pak však vždy následoval zápas s nějakým zkušeným družstvem kategorie U18 a naši hráči i když bojovali,body získavali jen vyjímečně.Postupně se vždy pořadí našich dalších soupeřů z té,či oné kategorie střídalo a tak možná je jen škoda,že nám v tomto los moc nepřál.Na to se však nelze vymlouvat,zvláště, když na poslední zápas nám konečně los přidělil družstvo Barcza Gedeon SC E tzn. i dalšího soupeře z kategorie U12.Dobrým výsledkem jsme se mohli v tabulce posunout mnohem výše.Bohužel zápas jsme nezvládli a prohrou 1:3 jsme se umístili ve své kategorii přesně uprostřed pořadí tj. na 9.místě.Chtěl bych poděkovat všem o skvělý zážitek a hezky prožitý víkend.
    Honza S.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za doplnění přímého účastníka. Je těžké se prosadit v mladší kategorii, pokud hrají společně se staršími. Nikdy to nebude objektivní. Možná by stálo pro pořadatele za úvahu turnaj rozdělit do dvou samostatných. Organizačně by takový problém nebyl, a počet družstev byl dostatečně vysoký v obou kategoriích.
    Pokud chtěl někdo mezi mladšími uspět, musel výrazně bodovat i proti starším družstvům. Proto si myslím, že výkon našeho "B" družstva odpovídá jejim možnostem.

    OdpovědětVymazat
  3. Za oranizátory musím říct, že o rozdělení do dvou kategorií jsme uvažovali před 1. ročníkem. Cesta, kdy se družstva mladších potkávají se silnějšími a získávají zkušenosti, či cenné skalpy se ukázala správná.
    Ano, bohužel vítěz, či medailista v kageroii do 12 let neznamená, že družstvo bylo nejlepší v této kategorii. Ale cennější je právě ta možnost konfrontace ze špičkovými našimi a zahraničními družstvy. Vloni to ocenilo družstvo Rychnova, letos jsme měli dobré ohlasy z Brna, Maďarska. O naší čtveřici ani nemluvě.
    Milan Mrkus

    OdpovědětVymazat