neděle 23. května 2010

Grand Prix v Bojkovicích

V sobotu 22. května skončil letošní ročník Grand Prix Zlínského kraje žáků v rapid šachu, svým posledním 4. turnajem v Bojkovicích. Mezi 87 hráči nechyběla ani jedenáctka hráčů Sokola Postoupky. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol, hracím tempem 2 x 20 minut na partii.
Největší želízko v ohni jsme měli v nejmladší kategorii do 10 let. Avšak Filip Zavadil nenavázal na předchozí dvě vítězství a skončil na 5. místě. Přesto v celkovém hodnocení nenašel přemožitele, stal se tak krajským přeborníkem a vybojoval postup na Mistrovství ČR. Další naši hráči v této kategorii sbírali spíše zkušenosti. Nejmladší účastník celého turnaje Tadeáš Šruc získal dva body a Daniel Urban jeden bod.
V kategorii do 12 let si výborně vedli hned tři naši hráči, kteří skončili na 5., 6. a 7. místě v pořadí Milan Ladický, Miroslav Rakušan a Vít Krejčí (všichni 4,5 bodu). 18. místo pak ještě obsadil Jan Polišenský (3).
V kategorii dívek vybojovala Julie Šimčáková bronzovou medaili a Lenka Navrátilová skončila šestá.
V nejstarší kategorii do 14 let obsadili Jan Netušil a Pavel Večeřa(oba 3,5 bodu) jedenácté a dvanácté místo. V soutěži družstev skončily Postoupky na třetím místě za Starým Městem a Hošťálkovou.

V celkovém hodnocení lze ještě jednou vyzvednout zlato Filipa Zavadila v kategorii do 10 let se ziskem 54 bodů. Na 10 místě ještě skončil David Opluštil (18 bodů). V kategorii do 12 let obsadil výborné páté místo Miroslav Rakušan (37), na 10. místě skončil Michal Scheichenost (18), na 11. místě Vít Krejčí (17) a 14. byl Milan Ladický (12).
Mezi dívkami skončila Julie Šimčáková (17) na čtvrtém místě a Lenka Navrátilová (13) o příčku níže. V nejstarší kategorii do 14 let byl z našich hráčů nejúspěšnější Jan Netušil (27) na 7. místě. Pavel Večeřa skončil s 18 body na 12. místě. V soutěži družstev obhájily Postoupky postavení mezi nejlepšími oddíly v kraji. Celkově skončily na třetím místě s 251 body.

Žádné komentáře:

Okomentovat