sobota 9. října 2010

Okresní žákovská liga v Hulíně


V sobotu 9.října se
v Kulturním klubu v Hulíně uskutečnil druhý turnaj Okresní žákovské ligy v šachu. Turnaj se hrál tradičně ve dvou kategoriích, švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2x15 minut, za účasti 28 dětí z šesti oddílů.
V kategorii starších žáků opět dominovali hráči a hráčky Sokola Postoupky, když obsadili prvních šest příček v celkovém pořadí.
V kategorii dívek zvítězila Julie Šimčáková (5 bodů), která byla mezi chlapci na třetím místě. Stříbro vybojovala domácí Denisa Schafferová (4 body, Spartak Hulín) a bronz Lenka Navrátilová (3, Postoupky).
Mezi chlapci byl jednoznačně nejlepší Miroslav Rakušan (6,5), před vítězem prvního turnaje Janem Netušilem (5,5) a třetím Michalem Scheichenostem (4,5).
V kategorii mladších žáků byl boj o medaile daleko vyrovnanější. První tři hráči dosáhli stejného bodového zisku a tak o celkovém vítězi muselo rozhodnout až druhé pomocné hodnocení. Zlato si tak odnesl Jiří Podsedníček (Sokol Holešov) před Janem Zatloukalem ( Spartak Hulín) a třetím, teprve šestiletým Pavlem Opluštilem (Sokol Postoupky, všichni 5 bodů).
V celkovém hodnocení po dvou turnajích se v kategorii dívek usadila v čele dvojice z Postoupek Julie Šimčáková (19) a Lenka Navrátilová (12), před Denisou Schafferovou (8). V kategorii starších žáků se na první příčku posunul Miroslav Rakušan (20,5) před Jana Netušila (20) a Michala Scheichenosta (14,5). V mladších žácích vede stále Daniel Urban (Postoupky, 14) před Tomášem Vrbovským (Sokol Holešov 10,5) a Tadeášem Šrucem (Postoupky, 10).

Žádné komentáře:

Okomentovat