středa 29. června 2011

Středomoravský pohár

pořadí jednotlivců:  1. třída, 2. třída, 3. třída, 4. třída, 5. třída
foto + video

Ve středu 29. června proběhl v Kulturním domě v Bezměrově první ročník Středomoravského poháru v šachu.
Zúčastnilo se ho 53 hráčů z 21 škol sedmi okresů a tří krajů. Celkem se bojovalo o deset sad medailí a tři poháry pro nejlepší školy.
Hrálo se tempem 2x15 minut na partii, buď švýcarským systémem a nebo každý s každým, podle počtu přihlášených dětí.
V kategorii 1. tříd zvítězila v kategorii dívek Anna Vavřínková z ZŠ Horní Brno. V kategorii chlapců byl nejlepší Šimon Vémola (ZŠ Holzova Brno), před Tadeášem Šrucem (ZŠ U Sýpek Kroměříž) a Pavlem Opluštilem (ZŠ Němčice nad Hanou).
V kategorii 2. tříd zvítězila mezi dívkami Zuzana Hetmánková z ZŠ Litenčice. Skupinu chlapců ovládl Tomáš Kocí z ZŠ Milénova Brno, před Martinem Kyselákem (ZŠ Němčice nad Hanou) a Vojtěchem Vašinou (ZŠ Litenčice).
V kategorii 3. tříd zvítězila Klára Dančáková. V chlapecké skupině byl nejlepší Adam Březina, před Ondrou Vrajem (všichni ZŠ Hošťálková) a Jiřím Trněným (ZŠ Ivanovice na Hané).
V nejpočetnější kategorii 4. tříd zvítězila Eliška Vavřínková (ZŠ Bakalovo náb. Brno), před Terezou Kocí (ZŠ Milénova Brno) a Veronikou Domskou (ZŠ Nádražní Vyškov). Ve skupině chlapců vyhrál Vojtěch Jurásek (ZŠ Přemyslovo nám. Brno), před Davidem Opluštilem (ZŠ Němčice nad Hanou) a Jakubem Gálíkem (ZŠ Hošťálková).
V nejstarší kategorii 5. tříd, pak zvítězila Lenka Navrátilová (ZŠ Slovan Kroměříž), před Anetou Mischekovou (ZŠ Litenčice) a Ivanou Střílkovou (ZŠ Hošťálková). Mezi chlapci vynikl Miroslav Rakušan (ZŠ Slovan Kroměříž) s plným bodovým ziskem. Druhý skončil Jakub Krejča (ZŠ Hošťálková) a třetí Michal Mašíček (ZŠ U Pálenice Kunovice).
Pohár pro vítěze soutěže družstev vyhrála ZŠ Hošťálková, druhé místo vybojovala ZŠ Němčice nad Hanou a třetí příčku obsadila ZŠ Litenčice.

Žádné komentáře:

Okomentovat