středa 6. července 2011

MČR juniorů a dorostenců v rapidu – Světlá nad Sázavou

výsledky + foto

Do Světlé odjela maxivýprava Postoupek – Martin Dvořák, Aneta Tomečková a já už v pátek 1. července odpoledne. To abychom se mohli pořádně vyspat na sobotních 6 kol. První šachisty jsme potkali už ve vlaku, Bára Kolomazníková s námi seděla v kupé (pokud se tak ten prostor o deseti sedadlech a dvou vchodech dá nazvat). To bylo zároveň i naposled, co jsme ji zřeli, neboť se pak stranila naší společnosti. Asi i dobře udělala, když porovnám její a naše výsledky.

Ráno jsme si udělali malou bojovku, když jsme se dostávali do jídelny. Sice měla tři vchody, bohužel pořadatelé zapomněli alespoň třetinu z nich odemknout.

PizzaŠálek kávy

První kolo dopadlo podle očekávání – Martin výhra, Anet a já prohra.
Druhé kolo bylo lepší, uhráli jsme tři body.
I v dalším kole jsme se rozhodli mít stejné výsledky, bohužel někdo prohrál a zbylí dva pak museli taky.
Před čtvrtým kolem jsme začali odpočítávat kola zbývající do večeře. Po kole jsme odpočítávali o to intenzivněji, protože jsme opět všichni prohráli.
V pátém kole jsme chytili soupeře adekvátní našemu bodovému zisku. Anet šestnáctistovku, já trojku výkonnostní, Martin sedmnáctistovku. Tohle kolo myslím nepotěšilo nikoho z nás. Jednak jsme nepřijeli hrát se slabšími soupeři, druhak Anet prohrála a já se štěstím remízoval. Naštěstí zde byla vidina večerního fotbálku, který, jak známo, hojí šachové prohry a také se vytrvale blížila večeře.
V posledním kole dne porazila Anet třináctistovku, já patnáctistovku a Martin podlehl Báře Kolomazníkové. Opravuji tedy první odstavec, zřeli jsme Báru po vlaku ještě jednou.
Konečně kopaná. Hráli jsme v místním hokejovém stadionu na jakémsi podivné umělém povrchu. Podle očekávání vyhrálo družstvo Moravy nad Čecháčky. To bylo ještě za podpory fanynek. Ty pak zjistily, že není nic nudnějšího, než sledovat fotbal a vytratily se. I druhý poločas vyhrálo naše obměněné družstvo, což nám zvedlo náladu o 120%.
Večer jsme šli s kamarádkami do hospody na kofolu. Martin u ní zůstal, já s Janou Zpěvákovou jsme se vzájemně hecovali do alkoholu, neboť jsme měli ráno hrát spolu. Jana nakonec vypila jednoho tuším Radegasta a já Kozla.

Fotbalový míčDžbánekKoza

Kozel se ukázal být lepší volbou a já slavně zvítězil, Martin a Anet jakbysmet.
V osmém kole bodovala jen Anet, v devátém všichni, jen Martin napůl.

Martin uhrál celkem 4,5 bodů, skončil 25. Byl nasazený 9., takže nebyl zrovna nadšený. Přehlížel figury a říkal, že končí se šachama.
Já jsem uhrál 4,5 bodů a 29. místo. Polepšil jsem si, ale řekl bych, že kvalitní byly tak čtyři partie.
Nejlepší na konec – Aneta a jejích 5. bodů, 23. místo a stříbrná medaile v kategoriích D18, D20. Sice měla po pěti kolech jeden bod, ale to bylo jen taktické. Potom se odrazila od dna a uhrála čtyři body.

Coby společenská akce bylo mistrovství vydařené, dokonce jsme naučili jednu Pražačku neříkat drezy, ale dresy. Coby šachová akce to bylo horší, ale mohlo být i hůř. Dovezli jsme pohár, takže se můžeme tvářit vítězně.

ÚspěchÚspěchÚspěch

Jindra Ryšavý

1 komentář: