neděle 6. ledna 2013

RS – 6. kolo – Poustoupky D – Morkovice B

Jsem adresně kritizován za to, že je v hrací místnosti teplo. Pavlík nemůže uvěřit, že se po půl hodině ještě stále učím.

Večis získal figuru v 10 tahu, pak tam vymyslel strašlivý kombo jak obětovat dvě figury. Vůů to je hráč. Miniaturka to byla. Vydobyl náš první bod (1-0).

Miloš Kucián v 6. tahu získal figuru – soupeř byl nejspíš vyveden z míry jeho zahájením, které se nám s Pavlem nepodařilo zařadit. I když výrok „Můj repertoár končí tahem e4, pak musím improvizovat." napovídá, že chyba nemusí být v zahájení (2-0).

Bouda to posral, mohl získat dámu, teď má věžku míň", děl Pavlík. Ale soupeř byl férový hráč, tak mu něco vrátil. Sice ne dost, ale zalekl se a nabídnul remízu. Šťastný pan Bouda přijal a šli jsme rozebírat, kde byla ta dáma (a našli jsme) (2,5-0,5).

Tomáš a pan Lanč dohráli, když jsme vedle analyzovali partii p. Boudy. Pan Lanč „nečekaně" remízoval, Tomášovi se nezadařilo (4-2).

Honza Polišenský vybojoval kvalitu do koncovky, takže živí naše naděje na výhru. Julča má

smutného koně, v historii smutných koňů toho nejsmutnějšího" jinak je ale vyrovnaná.

Poliš už to má špatné", hlásí Večis. Pravda, jedna z věží se taky dostala na depresivní místo, ale zlé to není. Nakonec nabízí remízu a soupeř souhlasí. Výhra je jistá (4,5-2,5).

Julča remízuje, ani nečeká, než jí to zakážu. Ale co, 5-3 je dobrý výsledek.


Postoupky D 5-3 Morkovice B
Kucián Miloš 1-0 Jura Drahomír
Šimčáková Julie 0,5-0,5 Navrátil Michal
Večeřa Pavel 1-0 Hauschwitz David
Polišenský Jan 0,5-0,5 Studený Karel
Lanč Jan 0,5-0,5 Úlehla Filip
Bouda Miloslav 0,5 -0,5 Eliáš Matěj
Pecháček Tomáš 0-1 Sedlák Miroslav
Opluštil Pavel 1-0 Holeš David

+ nehrající kibic Jindra Ryšavý

Žádné komentáře:

Okomentovat