sobota 27. dubna 2013

Junior Postoupky – zhodnocení sezóny

V letošním roce hrálo naše C-družstvo v Regionálním přeboru Kroměříž, pod hlavičkou Junior Postoupky. A to zcela po zásluze, když v družstvu hráli vždy maximálně dva dospělí. Některé zápasy odehráli junioři sami bez "pomoci" dospělých. Sezóna proběhla klidně, jelikož jsme byli již v 6. kole zachráněni a na postup bylo daleko. Hráči nastupovali docela pravidelně, střídalo se 11 hráčů a v posledních kolech si ještě zahráli další dva.
Nyní trochu slov k jednotlivým hráčům:
1. Jan Palášek (1996)  4/6  66%. Honza pomáhal družstvu hlavně se silnějšími soupeři. Škoda jedné porážky, jinak hrál velmi dobře a spolehlivě. Příští rok již bude pravidelně hrát ve vyšší soutěži než je RP.
2. Miroslav Rakušan (1999) 4/8 50%. Od Mirka jsem očekával větší bodový příděl. Ale celá sezóna byla pro něj těžká. Byl jedním z nejvytíženějších hráčů celého oddílu. Pár jeho partií mělo skončit opačným výsledkem, když velmi dobé pozice pokazil.
3. Vladimír Opluštil  4/6 66%. Moje výkony nebyly nic moc. Dokonce jsem jednou prohrál, což byla jediná prohra v sezoně vůbec. Nastupoval jsem jen, když to bylo nezbytné. Jinak dostávali šanci ostatní hráči.
4. Jan Netušil  (1997) 6/10 60%. Honza byl jednou z největších opor týmu, odehrál skoro všechny zápasy a především dokázal, že v této soutěži se nemusí nikoho bát. K dokonalosti chybělo jen pár nedovedených koncovek k vítězství.
5. Michal Scheichenost (1998) 5/10 50%. U Michala je vidět sice mírný a trvalý pokrok v herní kvalitě. Předvedl vysoký standard, ale daleko důležitější fakt je, že jeho herní projev se rapidně zlepšil a dovolí v partii daleko víc zariskovat než dříve.Také on patřil k oporám týmu.
6. David Opluštil (2001) 5/11 45%. David odehrál jako jediný všechny zápasy. Výsledkově to mohlo být o něco lepší, ale herně se zvedl, hlavně v druhé polovině sezony.
7. Pavel Večeřa (1996) 4/9 44%. Malej Večis hrál nervy drásající partie. Jeho styl je hop nebo trop. Zase se mu povedlo nemožné. Prohrál partie, které prohrát nešly a Houdini by mu určitě ukazoval + 24. Důležitou roli měl Pavel hlavně, když mi dělal zástupce a v některých zápasech i kapitána.
8. Filip Zavadil (2000) 2,5/6 41%. Filip dával přednost basketbalu, hlavně v první části sezóny. Velkým pozitivem je, že jeho partie již netrvají 20 minut, ale naopak dokáže hrát i nejdéle ze všech. Hlavně jeho bojovná partie v posledním kole v Pravčicích, trvající bez mála pět a půl hodiny, stojí za povšimnutí.
9. Julie Šimčáková (1998) 2,5/5 50%. Julča byla spolehlivá náhradnice. Opět potvrdila vzrůstající úroveň i když těch bodíků, mohla přidat víc.
10. Jan Polišenský (1999) 2,5/7  35%. Honza dostal velký prostor, ale čekal jsem, že jeho hra bude mít vyšší úroveň. Vypadá to, že výkonnostně stagnuje. Jeho partie nejsou tak ucelené jak by měli být. Také spousta hrubých chyb ho brzdí v rozletu. Určitě má na víc.
11. Martin Medek  2,5/ 3 83%. Martina jsem dopsal na soupisku dodatečně, hlavně kvůli tomu, abychom měli v zápasech, kde nebudu moct hrát, nějakého rozhodčího. Jeho zkušenosti se nám v závěru sezóny hodily.
12. Pavel Opluštil (2004) 0/6 0%. Poměrně velký prostor dostal benjamínek týmu. I když měl i světlejší chvilky, většinou trpěl za svou zbrklost. Získané zkušenosti snad uplatní v dalších letech.
13. Tomáš Pecháček (2001) 0,5/1 50%. Tomáš dostal příležitost v podstatě v domácím prostředí v posledním kole v Pravčicích. A všem dokázal, že na tuto soutěž má. V dalších letech by měl dostat více příležitostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat