sobota 5. října 2013

OŽL 2. turnaj v Hulíně

Dnes proběhl v hulínském kulturním klubu 2. turnaj Okresní žákovské ligy. Turnaje se zúčastnilo pěkných 48 hráčů z 11 šachových oddílů. Hrálo se švýcarským způsobem na 7 kol, tempem 2x15 minut se zápočtem na rapid Elo. Sokol Postoupky reprezentovala devítka hráčů a vůbec se neztratila.

V kategorii mladších žáků zahrál výborně Dominik Večeřa, ovšem opět nedokázal dobře rozehraný turnaj dovést do vítězného konce. Prohrami v posledních dvou kolech klesl na celkové sedmé místo se 4 body. Další náš hráč Libor Baštinec spíše útočil ze spodních příček. Nakonec vybojoval skvělých 5 bodů a celkové páté místo. Ještě lépe si vedla Hana Baštincová. Že suverénně zvítězila v kategorii dívek, už není žádné překvapení. Ale Hanička dokonce skončila na 2. místě celkově se stejným bodovým ziskem jako vítěz. Jedinou porážku obdržela hned v 1. kole od svého bratrance Libora. I vítěz Tomáš Hofschneider (Slavičín) se musel sklonit před jejím skvělým výkonem. Po delší době se na turnajích objevil i Lukáš Vaňhara. Tentokrát to stačilo na zisk 3 bodů a 16. příčku.

V kategorii starších to byla opět "one man show" Davida Opluštila. Ten bez větších problémů získal 6,5 bodu, když remizoval až v posledním kole, kdy už nebylo pochyb o zisku zlaté medaile. Jeho mladší bratr Pavel bojoval až do konce o medaili. Prohrami v posledních dvou kolech ovšem klesl až na 9. místo. Ivo Řezníček příliš neoslnil, když získal jen 2 body a skončil na 22. místě.
V kategorii dívek se o vítězství přetahovala dvojice našich hráček, z nich úspěšnější nakonec byla Petra Večerková (3,5 bodu). Stříbrnou medaili pak vybojovala Lucie Vaňharová (2 body).

Celkem jsme tak získali tři zlaté a jednu stříbrnou medaili. A o další nejméně dvě jsme přišli prohrami v posledním kole.
V soutěži družstev jsme opět zvítězili s 83 body, před druhým Slavičínem (63) a třetím Zlíntermem (58).
V celkovém pořadí po 2. turnajích drží naši hráči a hráčky tyto skvělá umístění:
Mladší žáci: 5. Dominik Večeřa (28), 8. Libor Baštinec (14), 9. Tadeáš Šruc (12), 17.Lukáš Vaňhara (3)
Mladší žákyně: 1. Hana Baštincová (20)
Starší žáci: 1. David Opluštil (40), 2. Pavel Opluštil (22), 10. Filip Zavadil (12), 15. Tomáš Pecháček (8), 17. Theo Fekar (4) 20. Ivo Řezníček (2)
Starší žákyně: 1. Petra Večerková ( 18), 3. Lucie Vaňharová (8).
V Poháru družstev je pořadí následující: 1. Postoupky 191, 2. Zlínterm 164, 3. Slavičín 92.

Žádné komentáře:

Okomentovat