sobota 17. ledna 2015

5. turnaj OŽL v Komárně

Kulturní dům v Komárně se premiérově představil na mapě Okresní žákovské ligy. Pořadatelé z TJ Bystřice pod Hostýnem připravili výborné hrací podmínky. Na startu se sešlo celkem 37 hráčů z pěti oddílů Zlínského a Kroměřížského okresu.

V kategorii starších žáků startovalo 15 hráčů. V sedmikolovém turnaji se prosadili hráči Zlíntermu, kteří obsadili první 4 příčky v pořadí Patrik Richvalský, Pavel Drábek (oba 6,5 bodu), Radim Jančík (5) a Samuel Vaculík (4 body). Stejného bodového zisku dosáhl jediný náš zástupce Ivo Řezníček, kterému mu to vyneslo celkové 5. místo.
V kategorii dívek jsme měli dvě želízka v ohni. Bohužel si první místo nechala děvčata tentokrát utéct mezi prsty. Zvítězila Erika Miklendová (ŠK EMKaD Holešov), před naší dvojicí Lucie Vaňharová, Zdeňka Jordová.
V celkovém hodnocení OŽL je nyní v čele dvojice hráčů Zlíntermu Pavel Drábek a Patrik Richvalský (oba 74 bodů). Jediný, kdo ještě může pořadím zamíchat je pátý Filip Zavadil (Postoupky,56 bodů). Na 11. místo se vyšvihl Ivo Řezníček (18), na 15. místo klesl Tomáš Pecháček. V kategorii dívek již nemůže být předstižena Lucie Vaňharová (38). Druhá již určitě skončí Erika Miklendová (31). O třetí místo ještě může bojovat zatím čtvrtá Zdeňka Jordová (16) na úkor třetí Jany Miklendové (18).

V kategorii mladších žáků byl hlavním favoritem Dominik Večeřa. Ten však dvakrát prohrál a obsadil tak nepopulární čtvrté místo. Zvítězil Tomáš Hofschneider (Slavičín) před Michalem Černým (Zlínterm, oba 5,5 bodu) a Jakubem Mařákem (EMkaD Holešov, 5). Toho o vítězství v turnaji připravila porážka s Lukášem Vaňharou. Ten však díky nevyrovnaným výkonům obsadil až 10. místo.
Mezi dívkami si 4 body připsala Karla Pospíšilová (Postoupky) před Terezií Černou (Zlínterm).
V celkovém pořadí OŽL se v podstatě nic nevyřešilo. Stále vede Michal Černý (76). Druhý je stále Dominik Večeřa (72) a mezi nimi se v posledním turnaji rozhodne o vítězi. Třetí místo má jisté Jakub Mařák (66). Výborné čtvrté místo stále drží Lukáš Vaňhara(32). Na sedmém místě je stále Tadeáš Šruc.
V kategorii dívek je naopak již rozhodnuto. Vítězkou se stala Karla Pospíšilová (40). Druhé místo drží Terezie Černá.
V týmech je jasné vítězství ŠK Zlíntermu, před Sokolem Postoupky a EMKaD Holešovem.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat