neděle 22. listopadu 2015

2. liga: Slavia Kroměříž B - Postoupky A 4 - 4

K zápasu 3. kola jsme "vycestovali" do Kroměříže. Se sestavou jsme zásadní problém neměli, v doposud zdaleka nejsilnějším složení však nastoupil i soupeř, jenž byl zatím bez bodu. V zápase jsme tak mohli jen příjemně překvapit.

Pavel (5) proti Slavii bojovat nechtěl (a dopředu to avizoval), takže remis s Alešem Sojkou. Večisovi (6) jsem remízu zakázal, vše se však zkomplikovalo tím, že Mara zaspal a neměl jak se dopravit. Večis tak remizoval (Radek Šudřich neměl nic proti) a jel pro Maru. Marťa Dvořák (1) byl v zahájení nucen vymýšlet, to však zdárně zvládl a černými vyrovnal, pozice se zjednodušila a FM Karlík nabídl remízu, kterou Marťa přijal. Honza (4) rozehrál partii s IM Pastirčákem dobře, zkusil nabídnout remis a černý ji přijal. Následovala remíza Mary Machalíka (7) s Jirkou Kašíkem. Pozice byla asi rovná a Mara měl horší čas, příště bych však byl rád, kdyby Mara remízu konzultoval. Já (3) jsem prohrál s IM Lančem. Při přechodu ze zahájení do střední hry jsem se přepočítal a soupeř si beztrestně zaktivizoval figury okolo mého krále. Byl jsem pak nucen hrát přesně, což se mi nepodařilo a prohrál jsem. Romča (2) porazil Tomáše Cagašíka. V pozici s opačnými rošádami útočil jenom on. V soupeřově časovce se Romčovi podařilo otevřít postavení černého krále a tah před matem se soupeř vzdal. Mira (8) Maru Navrátila přehrál v zahájení a získal pěšce. Černý se zdánlivě vykoupil výměnou dvou věží za pěšce a dámu, vzniklá pozice s věžemi proti dámě však byla za Miru jistě vyhraná. Nerealizoval ji přesně, věže vyměnil zpět a horší jezdcovou koncovku již černý ubránil.

Remíza 4-4 je vzhledem k sestavám rozhodně naším úspěchem, vzhledem k průběhu zápasu, kdy jsme tahali za delší konec, již ne tolik. Partie se povedly Romčovi, Honzovi a z větší části i Mirovi. O plný bodový zisk se pokusíme opět za dva týdny proti Baníku Havířov.


Slavia Kroměříž "B" Sokol Postoupky
Karlík Vladimír (Z,V)2263F½-½2189FDvořák Martin (Z,H)
Cagašík Tomáš (Z,V)2175F0-12147FBrázdil Roman (Z)
Lanč Alois (Z,C)2302F1-02077FDungl Martin (Z)
Pastirčák Milan (Z,V)2363F½-½2050FPalášek Jan (Z)
Sojka Aleš (Z)2128F½-½2087FNavrátilík Pavel (Z)
Šudřich Radek (Z)2001F½-½2020FVečeřa Petr (Z)
Kašík Jiří1948F½-½1882FMachalík Marek
Navrátil Marek1865F½-½2000FRakušan Miroslav
4:4

Martin Dungl

3 komentáře:

  1. Místo dvou výher, jenom dvě remízy. Škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nakonec výhra 4,5:3,5 díky kontumaci na čtvrté desce, za čtyři písmenkové hráče.

      Vymazat
    2. Tak nakonec výhra 4,5:3,5 díky kontumaci na čtvrté desce, za čtyři písmenkové hráče.

      Vymazat