úterý 10. listopadu 2015

Přebor Moravy a Slezska mládeže 2015

Ve dnech 27.10. až 1.11. se zúčastnili hráči Sokola Postoupky MMaS v Koutech nad Desnou. I přes komplikace způsobené ČD jsme dojeli úspěšně na místo a ubytovali se (klasicky) v horní budově. Měli jsme zástupce v kategoriích H12, H16 a v Openu. Nehledě na velikost výpravy jsme stále měli šance odvézt domů nějakou tu medaili – asi největší naději jsme vložili do Pavla Opluštila.

Open – Julča Šimčáková Výkon 1584 a 4 body. Julča přijela až na 2. kolo, předvedla pár remíz a výhry se slabšími hráči. Víc se k tomu asi říct nedá.

H16 – Kuba Vančura Výkon 1552 a 4 body. Kuba při své premiéře v Koutech přehrával silnější soupeře už od prvního kola. Bohužel některé partie zvládali zkušení soupeři otočit ve svůj prospěch, a když už Kuba někde přece jen dobrou pozici udržel, nechal se zmanipulovat k remíze. Výkon je to slušný, ale oba s Kubou víme, že výsledky mohly být mnohem lepší. Nicméně Kubovo ELO půjde hodně rychle nahoru, vzhledem k jeho nadšení a potenciálu.

H12 – Karla Pospíšilová Výkon 1123 a 3,5 bodu. Karla působila po celou dobu turnaje nesmírně otráveně. Většinu partií rozhodovalo, kdo první ztratí figuru, až na pár výjimek, kdy Karla s figurou víc darovala soupeři nějakou hodnotnější. Jestli je spokojená s výkonem nevím. Netroufám si ani hádat, jestli ji to vůbec zajímá.

H12 – Pavel Opluštil Výkon 1378 a 6 bodů. Pavel přišel o 2 body, když se mu nepovedly partie se slabšími soupeři. Přesto dokázal získat dost bodů, aby se v posledním kole zapojil do boje o stupně vítězů. Druhý nasazený Tobiáš Krejčok byl jeho první opravdovou výzvou. Pája bohužel partii prohrál, čímž se připravil nejen o stupně vítězů, ale také o místo v první desítce a o postup na MČR. Má však před sebou ještě spoustu turnajů, takže pevně věřím, že příště zabojuje a umístí se co nejblíže zlaté medaili.

Honza Netušil

Žádné komentáře:

Okomentovat