sobota 4. února 2017

2. turnaj GP v Bezměrově

V Sobotu 4. února pokračovala Grand Prix Zlínského kraje v rapid šachu svým druhým turnajem v Bezměrově. Kulturní dům přivítal celkem 91 dětí ve věku od šesti do 14 let. Hrálo se ve třech věkových kategoriích, švýcarským způsobem na 7 kol.

V nejmladší kategorii do 10 let startovalo celkem 41 hráčů. V nabité konkurenci si výborně vedl Tomáš Daniel Kubín (Sokol Postoupky). Ten hrál od začátku na prvních šachovnicích. Porážkou v posledním kole přišel o medaili a skončil těsně pod stupni vítězů na 4. místě. Na bodované příčky se ještě vešel Daniel Böserle (Sokol Postoupky), který obsadil velmi pěkné 12. místo. Vítězem se stal Viktor Šimek (ŠK Zlín) před Matějem Kopeckým (Zbrojovka Vsetín) a Vojtěchem Hobzou (Zlín-Malenovice).
V kategorii dívek do 10 let zvítězila Klára Spáčilová (ŠK Staré Město) před Amálií Zádrapovou (Zbrojovka Vsetín) a Viktorií Mikulovou (EMKaD Holešov). Šesté místo vybojovala Julie Řezáčová (Sokol Postoupky).

V kategorii chlapců do 12 let si skvěle vedl Dominik Večeřa (Sokol Postoupky). Na začátku turnaje dvakrát remizoval se slabšími hráči. A to ho stálo prvenství. Jinak totiž dokázal porazit všechny soupeře včetně celkového vítěze Michala Černého (Zlín). Na Dominika zbylo stříbro, ale i tak to je velký úspěch. Lukáš Vaňhara dokázal skončit na 15.místě a připsal si tak bod do GP.
V kategorii dívek do 12 se dlouho na čele vyhřívala Amélie Žáčková. Tři porážky v posledních třech kolech ji však srazily na celkové osmé místo. Mezi dívkami to stačilo na stříbrnou medaili. Zlatou získala Marie Vaňková (Kunovice) a bronz Klára Pšenicová (Klub her Zašová).

V nejstarší kategorii do 14 let zvítězil Filip Matůš (Sokol Ústí) před Kryštofem Trávníčkem (Kunovice) a Lukášem Macháčkem (ŠK Staré Město).
Nejlepší dívkou se po zásluze stala domácí Karla Pospíšilová (Sokol Postoupky), před Nelou Otáhalovou (Zbrojovka Vsetín) a Michaelou Říhovou (Klub her Zašová).

Sokol Postoupky tak vybojoval tři medaile, jednu zlatou a dvě stříbrné.

Žádné komentáře:

Okomentovat