středa 27. března 2019

GP mládeže Zlínského kraje – Nedakonice

V sobotu 23. března se konal třetí turnaj GP Zlínského kraje v rapid šachu mládeže. Akce se účastnilo celkem 126 hráčů z 17 oddílů. Turnaje se účastnilo i 10 hráčů Sokola Postoupky. Hrálo se ve třech věkových kategoriích švýcarským systémem na 7 kol, tempem 15 minut + 5 sekund za tah.

V nejmladší kategorii do 10 let (59 hráčů) se neztratila Julie Řezáčová, která byla jediným naším účastníkem v této kategorii a která obsadila celkové 18. místo. To stačilo na zisk stříbrné medaile v kategorii dívek. Vítězem turnaje se stal Delgerdalai Bayarjavkhlan (ŠK Staré Město).

V kategorii žáků do 12 let zahrál velmi dobrý turnaj Tomáš Daniel Kubín, který jen jednou remizoval a tento turnaj vyhrál se ziskem 6,5 bodu před svým rivalem Viktorem Šimkem z ŠK Zlín (6 bodů). Vybojoval tak zlatou medaili. Bodovali i další postoupečtí borci – na 9. místě skončil Thomas McEvoy (4,5bodu), 12. byl Daniel Böserle (4,5 bodu) a 14. skončil Matyáš Řezáč. Martin Böserle se umístil se ziskem 3 bodů na konečném 31. místě.

V nejstarší kategorii do 14 let jsme měli čtyřlístek zastoupení. Nejlépe se z nich dařilo Dominikovi Večeřovi, který ziskem 5 bodů a díky vysokému pomocnému hodnocení vybojoval 3. místo a tedy bronzovou medaili. Adam vylíčil získal 4,5 bodu a to stačilo v této konkurenci na 7. místo, Matyáš Dvořáček se se ziskem 4 bodů umístil na 12. místě a bodoval i Martin Hubáček s 3 body celkově 15. Tuto kategorii vyhrál Vlastimil Babula ml. z ŠK Staré Město.

Celkem jsme tak vydobyli jednu zlatou, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili.

Žádné komentáře:

Okomentovat